Učionica
OD 20. DO 22. LIPNJA 2018. NA ODJELU ZA MATEMATIKU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Drugi međunarodni skup iz područja optimalnoga upravljanja i primjena
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

Od 20. do 22. lipnja 2018. na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku održan je međunarodni skup pod nazivom „International Workshop on Optimal Control of Dynamical Systems and Applications“ koji su organizirali izv. prof. dr. sc. Domagoj Matijević, Matea Puvača i izv. prof. dr. sc. Zoran Tomljanović s Odjela za matematiku.
To je drugi međunarodni skup iz područja optimalnoga upravljanja i primjena koji je organizirao Odjel za matematiku, a ovaj je put skup održan uz pokroviteljstvo osječkih tvrtki Mono i Gideon Brothers iz IT (informacijske tehnologije) sektora te udruge Osijek Software City. Cilj je skupa bio razmjena novih znanja i ideja iz područja optimalnoga upravljanja dinamičkim sustavima s teorijskoga stajališta, ali i s aspekta primjene optimalnoga upravljanja u industriji. Skupu je nazočilo četrdesetak znanstvenika te zaposlenici u IT sektoru čije je područje rada usko vezano uz teoriju upravljanja. Održana su ukupno 24 predavanja od kojih su sedam održali ugledni pozvani predavači: prof. dr. sc. Christopher Beattie, Department of Mathematics, Virginia Tech, Blacksburg (SAD) / TU – Berlin (Njemačka); prof. dr. sc. Peter Benner, Max Planck Institute for Dynamics of Complex Technical Systems, Magdeburg (Njemačka); prof. dr. sc. Zlatko Drmač, Prirodoslovno-matematički fakultet –
Matematički odsjek, Sveučilište u Zagrebu; prof. dr. sc. Serkan Gugercin, Department of Mathematics, Virginia Tech, Blacksburg (SAD); doc. dr. sc. Andrej Jokić, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu; dr. sc. Edin Kočo, Gideon Brothers, Zagreb te prof. dr. sc. Ninoslav Truhar, Odjel za matematiku Sveučilišta u Osijeku.
Skup je zatvorio pročelnik Odjela za matematiku prof. dr. sc. Kristian Sabo. Istaknuo je važnost ishoda skupa koji se u prvom redu odnose na ostvarivanje novih i unaprjeđivanje postojećih veza znanstvenika Odjela s inozemnim znanstvenicima kao i na razvoj primjene znanstvenih rezultata u suradnji s privredom.
Ivana KUZMANOVIĆ IVIČIĆ
Možda ste propustili...