Učionica
U TIJEKU SU UPISI U PRVU GODINU STUDIJA U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019. NA SVEUČILIŠTU JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Prijave za upis u ljetnom roku do 16. srpnja, za jesenski rok od 24. srpnja
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

U tijeku su upisi u prvu godinu studija na preddiplomske sveučilišne studije, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije te preddiplomske stručne studije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u akademskoj godini 2018./2019.
Što se tiče upisnih kvota, Odlukom Senata Sveučilišta u Osijeku od 4. travnja 2018. predviđeno je ukupno 3829 mjesta za upis u prvu godinu studija na preddiplomske sveučilišne studije, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije te preddiplomske stručne studije u akademskoj godini 2018./2019. Od toga su 2894 mjesta za redovite studente s područja Hrvatske ili Europske unije, 854 mjesta za izvanredne studente i 81 mjesto za studente strane državljane (izvan država članica EU-a). Ukupan je kapacitet Sveučilišta u Osijeku za upis na preddiplomske sveučilišne i integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije 3340 upisnih mjesta, od kojih je 2504 mjesta za upis za redovite studente iz RH/EU-a, 764 mjesta za izvanredne studente i 72 mjesta za studente strane državljane. Za upis na preddiplomske stručne studije predviđeno je 489 mjesta, od kojih 390 mjesta za upis za redovite studente iz RH/EU-a, 90 mjesta za izvanredne studente i 9 mjesta za studente strane državljane. Natječaj za upis u prvu godinu studija u akademskoj godini 2018./2019. objavljen je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Osijeku i Rektorskoga zbora Republike Hrvatske.
Krajnji su rokovi za elektroničku prijavu studijskih programa u sustavu NISpVU:
l ljetni rok - do 16. srpnja 2018. (do 15:59 sati) ili do ranijega roka koji odredi visoko učilište;
l jesenski rok – od 24. srpnja do 19. rujna 2018. (do 15:59 sati) ili do ranijega roka koji odredi visoko učilište;
Konačne rang-liste za upise na studijske programe za ljetni rok bit će objavljene 16. srpnja 2018. nakon 16:00 sati, a za jesenski rok 19. rujna 2018.
Rokovi upisa na pojedine studijske programe navedeni su u posebnom dijelu natječaja i na mrežnim stranicama znanstveno-nastavnih i umjetničko-znanstveno/nastavne sastavnice Sveučilišta u Osijeku.
Nadalje, Odlukom Senata Sveučilišta u Osijeku od 5. lipnja 2018. predviđena su ukupno 2333 mjesta za upis u prvu godinu studija na diplomske sveučilišne studije u akademskoj godini 2018./2019. Od toga su 1634 mjesta za redovite studente iz RH/EU-a, 669 mjesta za izvanredne studente i 30 mjesta za studente strane državljane (izvan država članica EU-a). Natječaj je za upis u prvu godinu studija na  diplomske sveučilišne studije u izradi i bit će objavljen na mrežnim stranicama Sveučilišta u Osijeku.
Prijave za upis na studije (online) putem NISpDS-a, kojem se pristupa ulaskom na mrežnu stranicu www.studij.hr i odabirom izbornika https://diplomski.studij.hr/, zaprimaju sljedeće sastavnice Sveučilišta u Osijeku:
Ekonomski fakultet; Građevinski fakultet; Odjel za kemiju i Akademija za umjetnost i kulturu. Na mrežnoj stranici https://www.studij.hr/ odabirom izbornika Prijave na diplomske studije/Preglednik studija dostupni su uvjeti za upis na diplomske studijske programe navedenih sastavnica.
Marija RASONJA
Prijave za upis izvan NISpDS-a

Prijave za upis na diplomske sveučilišne studije izvan Nacionalnoga informacijskog sustava prijava na diplomske studije (NISpDS-a) provode sljedeće sastavnice Sveučilišta u Osijeku: Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija; Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo; Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti; Filozofski fakultet; Medicinski fakultet; Odjel za biologiju; Odjel za fiziku; Odjel za matematiku; Poljoprivredni fakultet ; Prehrambeno-tehnološki fakultet i Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu. Sve informacije o prijavama, rokovima, dokumentima za prijavu, razredbenom postupku i/ili razredbenom ispitu i upisu na diplomske studije sastavnica navedenih pod A) PRIJAVE IZVAN NISpDS-a nalaze se u posebnome dijelu natječaja i/ili na mrežnim stranicama znanstveno-nastavnih sastavnica.

Kalendar aktivnosti

Kalendar aktivnosti za visoka učilišta koja provode upise putem NISpDS sustava za akademsku godinu 2018./2019.:

srpanj: 2. srpnja u 10:00 – početak prijava studijskih programa

kolovoz: prijave u tijeku

rujan: 5. rujna – zadnji dan za slanje dokumentacije SPU-u; 15. rujna u 23:59 – završava rok za prijavu neistovrsnih studijskih programa; 29. rujna u 14:00 – završava rok za unos rezultata dodatne provjere, posebnih postignuća i odobravanje kandidata s neistovrsnim preddiplomskim studijskim programima (koordinatori VU); 30. rujna u 13:50 – završava rok za prijavu studijskih programa; u 13:55 – posljednje prebacivanje podataka iz ISVU-a u NISpDS; u 14:00 – objava konačnih rang-lista

listopad: od 1. listopada upisi na visoka učilišta; 5. listopada - objava nove rang-liste kandidata ispod crte

Možda ste propustili...