Učionica
STUDENTI I NASTAVNICI FERIT-A OSIJEK SUDJELUJU U PROJEKTU TEAMSOC21

Rješavali poduzetničke projektne probleme iz ICT-a i računarstva
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek partner je na projektu The ICT Engineer of the 21st Century (TEAMSOC21) koji se izvodi u sklopu programa Erasmus+ u području visokoga obrazovanja.
Izvedba projekta počela je s izvedbom 15. rujna 2017. godine. Nositelj je projekta Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a na projektu sudjeluje ukupno 12 visokoškolskih institucija iz osam država Europske unije.
Voditelj je projekta s FERIT-a Osijek i ekspert/predavač dekan prof. dr. sc. Drago Žagar, a član je projektnoga tima i ekspert/predavač prof. dr. sc. Goran Martinović. Studenti preddiplomskih i diplomskih studija FERIT-a Osijek – Marin Benčević, Filip Česnek, Kristina Javorek, Blaž Jurišić i Hrvoje Tonkovac – sudjelovali su najprije u projektnim aktivnostima putem udaljene suradnje među međunarodnim projektnim timovima. Tijekom travnja 2018. sudjelovali su u okviru dvotjedne mobilnosti na radionici u Zagrebu gdje su, uz ostale projektne aktivnosti (predavanja, seminari i drugo), timski nastavili rješavati konkretne poduzetničke projektne probleme iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija te računarstva s naglaskom na tehničke, društvene i poslovne izazove projekta.
Studenti FERIT-a Osijek izvrsno su se uklopili u međunarodne projektne timove i pokazali zavidnu razinu uspješnosti pri rješavanju projektnih zadataka.
Više informacija o projektu može se pronaći na poveznici: http://sociallab.fer.hr/teamsoc21.
Goran MARTINOVIĆ
Možda ste propustili...