Učionica
TIJEKOM SVIBNJA 2018. GODINE ODRŽANE TRI STUDENTSKE KONFERENCIJE I SIMPOZIJA NA FILOZOFSKOME FAKULTETU OSIJEK

Skupovi o studentskim (r)evolucijama, psihologiji i povijesti Velike Britanije i SAD-a
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

Tijekom svibnja 2018. na Filozofskome fakultetu Osijek održane su čak tri zanimljive studentske konferencije i simpozija s različitim temama.
Dana 3. i 4. svibnja 2018. na Filozofskome fakultetu Osijek održan je Osmi studentski filozofski simpozij „Studentske (r)evolucije: pedeset godina od 1968.“ u organizaciji Udruge studenata filozofije logOS, a pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Osijeku. Povod je organiziranju simpozija bila obljetnica važnih zbivanja 1968. godine koja su ostavila trajni utjecaj na društvo u njegovim različitim segmentima. Simpozij je posebno problematizirao ulogu koju su studenti imali 1968. godine te kakvu ulogu imaju u današnjem društvu. Bogat program u kojem su sudjelovali izlagači iz Osijeka, Zagreba, Novoga Sada i Beograda upotpunila su pozvana predavanja uglednih znanstvenika, publicista, intelektualaca i kulturnih djelatnika Borisa Budena, Nenada Puhovskog i Danijela Tolvajčića. U sklopu programa simpozija prikazan je film Nenada Puhovskog „Generacija '68“ i promoviran treći broj Biltena studentskih radova iz filozofije.
Dana 8. i 9. svibnja 2018. organiziran je Prvi studentski simpozij studenata psihologije i medicine „Jesam li ja ili su drugi 'ludi'?“ u organizaciji studenata psihologije Filozofskoga fakulteta Osijek i Udruge studenata medicine CroMSIC Medicinskoga fakulteta u Osijeku. I, na kraju, 24. i 25. svibnja 2018. održana je studentska konferencija „Komparativna povijest Velike Britanije i SAD-a: marginalizirane skupine, politički sustavi i ideologije“ koju su organizirale Međunarodna udruga studenata povijesti – ISHA Osijek i Udruga studenata anglistike Glotta. Organizacijom se konferencije željelo ostvariti suradnju i povezati članove studentskih udruga promocijom multidisciplinarnoga pristupa. Uz osam studenata povijesti i anglistike Filozofskoga fakulteta Osijek, svoje su radove izložili i članovi studentskoga kluba X.a. s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a plenarna su izlaganja održali izv. prof. dr. sc. Biljana Oklopčić i izv. prof. dr. sc. Sanja Runtić s Odsjeka za engleski jezik i književnost te asistent Luka Pejić s Odsjeka za povijest.
Dubravka BOŽIĆ BOGOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike