Učionica
TIJEKOM SVIBNJA 2018. GODINE ODRŽANE TRI STUDENTSKE KONFERENCIJE I SIMPOZIJA NA FILOZOFSKOME FAKULTETU OSIJEK

Skupovi o studentskim (r)evolucijama, psihologiji i povijesti Velike Britanije i SAD-a
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

Tijekom svibnja 2018. na Filozofskome fakultetu Osijek održane su čak tri zanimljive studentske konferencije i simpozija s različitim temama.
Dana 3. i 4. svibnja 2018. na Filozofskome fakultetu Osijek održan je Osmi studentski filozofski simpozij „Studentske (r)evolucije: pedeset godina od 1968.“ u organizaciji Udruge studenata filozofije logOS, a pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Osijeku. Povod je organiziranju simpozija bila obljetnica važnih zbivanja 1968. godine koja su ostavila trajni utjecaj na društvo u njegovim različitim segmentima. Simpozij je posebno problematizirao ulogu koju su studenti imali 1968. godine te kakvu ulogu imaju u današnjem društvu. Bogat program u kojem su sudjelovali izlagači iz Osijeka, Zagreba, Novoga Sada i Beograda upotpunila su pozvana predavanja uglednih znanstvenika, publicista, intelektualaca i kulturnih djelatnika Borisa Budena, Nenada Puhovskog i Danijela Tolvajčića. U sklopu programa simpozija prikazan je film Nenada Puhovskog „Generacija '68“ i promoviran treći broj Biltena studentskih radova iz filozofije.
Dana 8. i 9. svibnja 2018. organiziran je Prvi studentski simpozij studenata psihologije i medicine „Jesam li ja ili su drugi 'ludi'?“ u organizaciji studenata psihologije Filozofskoga fakulteta Osijek i Udruge studenata medicine CroMSIC Medicinskoga fakulteta u Osijeku. I, na kraju, 24. i 25. svibnja 2018. održana je studentska konferencija „Komparativna povijest Velike Britanije i SAD-a: marginalizirane skupine, politički sustavi i ideologije“ koju su organizirale Međunarodna udruga studenata povijesti – ISHA Osijek i Udruga studenata anglistike Glotta. Organizacijom se konferencije željelo ostvariti suradnju i povezati članove studentskih udruga promocijom multidisciplinarnoga pristupa. Uz osam studenata povijesti i anglistike Filozofskoga fakulteta Osijek, svoje su radove izložili i članovi studentskoga kluba X.a. s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a plenarna su izlaganja održali izv. prof. dr. sc. Biljana Oklopčić i izv. prof. dr. sc. Sanja Runtić s Odsjeka za engleski jezik i književnost te asistent Luka Pejić s Odsjeka za povijest.
Dubravka BOŽIĆ BOGOVIĆ
Možda ste propustili...

NASTAVNIK ODJELA ZA FIZIKU JEDINI JE OSJEČKI ČLAN UGLEDNOGA MEĐUNARODNOG KONZORCIJA

Svečano otvoren prvi teleskop budućega opservatorija CTA

NOVA SURADNJA IZMEĐU PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKOGA FAKULTETA, MEDICINSKOGA FAKULTETA I SVEUČILIŠTA

Uspostava interdisciplinarnoga diplomskog studija biotehnologija na engleskom jeziku u Osijeku

POVIJESNI USPJEH NA MEĐUNARODNOM STUDENTSKOM NATJECANJU IZ MATEMATIKE

Studentica Odjela za matematiku Iva Petovari osvojila srebrnu medalju