Učionica
STUDIJSKO PUTOVANJE U SKLOPU POSLIJEDIPLOMSKOGA SPECIJALISTIČKOG STUDIJA KREATIVNA TERAPIJA U ROEHAMPTON UNIVERSITY U VELIKOJ BRITANIJI

Usavršavale znanja na londonskim studijima dramaterapije i terapije pokretom i plesom
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

U sklopu poslijediplomskoga specijalističkog studija Kreativna terapija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku organizirano je planirano studijsko putovanje specijalizanata smjera Dramaterapija. Dvije specijalizantice, Maja Štimac i Sanja Čučković, te doc. art. Sanela Janković Marušić, nastavnica kolegija smjera Terapija pokretom i plesom te supervizorica Dramaterapije, od 7. do 14. lipnja 2018. boravile su na Roehampton University, Arts & Play Therapy Studies, Department of Psychology u Londonu.
Prvoga dana studijskoga putovanja specijalizantice i docenticu iz Osijeka dočekali su profesori s odjela Dramaterapije, Henri Seebohm i Pete Holloway, te su im pokazali sveučilišne prostore, posebno one u kojima se odvija nastava dramaterapije i terapije pokretom i plesom. U sklopu studijskoga posjeta odrađena je i nastava s praktičnim dijelom ispita iz dvaju kolegija s poslijediplomskoga specijalističkog studija Kreativna terapija, smjer Dramaterapija: Dramaterapija, ritual i mitologija te Tehnike i prakse dramaterapije 2 koju je uz prof. Annu Seymour vodio i prof. Pete Holloway. Tijekom njihova boravka u Londonu bio je organiziran javni ispit diplomanata dramaterapije iz kolegija Dramaterapija, ritual i mitologija u obliku solo izvedbi studenata u teatru Sveučilišta što je bilo posebno inspirativno.
Posljednjega dana studijskoga posjeta organiziran je domjenak na sam Dan otvorenih vrata odjela umjetničkih terapija i terapije igrom (EXPO Arts & Play therapies exhibition & workshops) gdje su nastavnici i studenti svih odjela izložili svoje radove, videouratke i nastavne rekvizite na jednome mjestu, a novi mogući studenti i gosti imali su priliku iz prve ruke doznati sve informacije o studijskim programima. Specijalizantice iz Osijeka upoznale su studente dramaterapije i ostalih smjerova te razmijenile iskustva i kontakte. U sklopu posjeta doc. art. Sanela Janković Marušić posjetila je i Odjel studija Psihoterapija pokretom i plesom na kojem predaju njezini bivši nastavnici Geoffrey Unkovich i Gerry Harrison. Ostvaren je i kontakt s prof. Yevom Feldman koja je ponudila suradnju za smjer Terapija pokretom i plesom na osječkoj Akademiji. Nakon svega doživljenoga i dogovorenoga može se reći kako se studijsko putovanje pokazalo iznimno uspješnim i korisnim.
Sanela JANKOVIĆ MARUŠIĆ
Roehampton University u Londonu

Odjeli umjetničkih terapija na Sveučilištu Roehampton (Roehampton University) nalaze se na Odsjeku psihologije i ima ih četiri: Dramaterapija, Muzikoterapija, Psihoterapija pokretom i plesom te Art terapija, a organizirani su na razini diplomskoga studija (MA). Uz umjetničke terapije postoji i diplomski studij Terapija igrom. Sveučilište Roehampton jedino je sveučilište na kojem postoje studiji svih četiriju umjetničkih terapija uz terapiju igrom u Velikoj Britaniji, a i među rijetkima takvima u Europskoj uniji. Sveučilište Roehampton smješteno je u jugozapadnom dijelu Londona, ima tradiciju dugu oko 30 godina te privlači studente iz cijeloga svijeta.

Možda ste propustili...

U OKVIRU PROJEKTA RAZVOJ I USPOSTAVA INTERDISCIPLINARNOGA STUDIJA „BIOTEHNOLOGIJA“ NA ENGLESKOM JEZIKU

Dvadeset studenata PTFOS-a I MEFOS-a na 5. studentskoj konferenciji Cholnoky Symposium u Pečuhu

PRVI ZNANSTVENO-STRUČNI SIMPOZIJ FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO OSIJEK

Skup „Izražavanje zdravstvenih djelatnika na znanstveno-stručnim skupovima i u publikacijama“

ICT KREATIVNI KAMP BALE U ISTRI OD 15. DO 25. SVIBNJA 2019. OKUPIO STUDENTE AUKOS-A I FERIT-A

Muzej na zaslonu mobitela i računalna igra za promicanje kulturne baštine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU KAO KREATIVNO SREDIŠTE

Kreativan pristup nastavnika i studenata popularizaciji znanosti s temom „Boje“

2

ODJEL ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Jaka znanstvena djelatnost, brojne studentske aktivnosti i otvorenost za međunarodnu suradnju i mobilnost

3

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik