Učionica
ORGANIZIRAN PRVI DAN DOKTORATA POLJOPRIVREDNOGA FAKULTETA U OSIJEKU

Pet doktora znanosti i dvadeset doktoranada predstavilo teme svojih doktorskih disertacija
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

Dana 20. lipnja 2018. održan je prvi Dan doktorata Poljoprivrednoga fakulteta u Osijeku koji se organizira u svrhu javnoga prikazivanja rezultata istraživanja u okviru obranjenih doktorskih disertacija kao i preliminarnih rezultata istraživanja nakon pozitivno ocijenjenih tema doktorskih disertacija tijekom prethodne akademske godine.
Ciljevi su organiziranja takvoga događanja sveobuhvatnije upoznavanje javnosti s izvođenjem i radom doktorskoga studija, razmjena iskustva vezanih uz istraživanja doktoranada te iskustva mentora, zatim uvid u raznolikost znanstvenoga rada doktorskoga studija i njegovu popularizaciju kao i transfer znanja u privredu. Dan doktorata organizira se i kao realizacija dijela Akcijskoga plana doktorskog studija koji se odnosi na poboljšanje poslovnih vještina doktoranada. Nazočne su pozdravili prof. dr. sc. Sonja Vila, prorektorica Sveučilišta u Osijeku za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju te prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, dekan Poljoprivrednoga fakulteta u Osijeku. Nakon toga prof. dr. sc. Zvonko Antunović, prodekan za znanost i poslijediplomske studije, predstavio je najbitnije stavke Pravilnika o poslijediplomskom (doktorskom) studiju Poljoprivredne znanosti.
U sklopu programa Dana doktorata pet je doktora znanosti ukratko predstavilo svoje obranjene doktorske disertacije u protekloj akademskoj godini, a dva su nastavnika, prof. dr. sc. Vlado Kovačević i prof. dr. sc. Pero Mijić, približili studentima kako osmisliti i provesti znanstveno istraživanje te kako napisati znanstveni rad. Dvadeset je studenata doktorskoga studija posterima predstavilo svoje odobrene teme doktorske disertacije preliminarnim rezultatima svojih istraživanja. Najbolji je poster, prema glasovima sudionika Dana, pripremila Sunčica Guberac, mag. ing. agr. kojoj je dekan uručio potvrdnicu i nagradu. Dan doktorata okupio je šezdesetak sudionika, a sažetci svih predavanja i postera bit će tiskani u Zborniku sažetaka Dana.
Zvonko ANTUNOVIĆ, Maja NOVOSELEC
Možda ste propustili...