Učionica
PRVI "DAN MLADIH ISTRAŽIVAČA"

Okupili i umrežili mlade znanstvenike i istraživače Sveučilišta
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Poljoprivredni fakultet u Osijeku i Medicinski fakultet Osijek te Odjel za kemiju i Odjel za biologiju Sveučilišta u Osijeku dobro znaju kako bez međusobne suradnje i povezivanja srodnih područja znanosti nema ni vrhunskih rezultata i velikih projekata.
Zbog toga su odlučili udružiti snage i organizirati znanstveni skup „Dan mladih istraživača“ koji je okupio i umrežio mlade znanstvenike i istraživače sa Sveučilišta u Osijeku, a glavna organizatorica cijeloga događaja bila je izv. prof. dr. sc. Stela Jokić, prodekanica za znanost Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek. Skup je pružio priliku mladim istraživačima (doktorandima i poslijedoktorandima) za predstavljanjem njihovih rezultata istraživanja, upoznavanje i razmjenu ideja te prikupljanjem novih znanja i iskustava. Okupilo se ukupno stotinjak autora s navedenih pet institucija, a na skupu mladi su se istraživači mogli predstaviti usmenim izlaganjem znanstvenih istraživanja nastalih izradom doktorske disertacije i/ili sudjelovanjem na znanstvenim projektima.
Neupitno je da je za suvremena znanstvena istraživanja često potrebno sagledati problem iz više znanstvenih disciplina, proširiti vidike i uključiti različite struke što dovodi do stvaranja interdisciplinarnih timova za prijavu budućih većih znanstvenih projekata. Misao je vodilja organiziranja skupa „Dan mladih istraživača“, osim poticanja interdisciplinarnosti, činjenica što je Skup omogućio razmjenu i stvaranje novih ideja i prijateljstava te uvelike pridonio stjecanju znanja, vještina i kompetencija neophodnih za rad na znanstveno-istraživačkome i nastavnome polju. Sve informacije o samome skupu nalazi se na novokreiranoj i zanimljivoj internetskoj stranici skupa:
https://istrazivaci-os.com.hr/.
Ivana LAUŠ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: ALICJA AURIGA, DOKTORANDICA S WEST POMERANIAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY IN SZCZECIN (POLJSKA) NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Ljudi u Osijeku i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti uvijek su spremni izići u susret

2

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Studenti atraktivni na tržištu rada najbolji su dokaz kvalitete studija na FERIT-u Osijek

3

REZULTATI JEDINSTVENE SVEUČILIŠNE STUDENTSKE ANKETE NA SVEUČILIŠTU U OSIJEKU

Postignuta prosječna ocjena na razini cijeloga Sveučilišta za nastavnike i suradnike iznosi čak 4,623