Učionica
VELIKO PRIZNANJE MLADOMU ZNANSTVENIKU S PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKOGA FAKULTETA OSIJEK

Doc. dr. sc. Antun Jozinović dobitnik Godišnje nagrade „Vera Johanides“
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

Na 35. godišnjoj skupštini Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), održanoj 21. svibnja 2018., dodijeljene su Godišnje nagrade HATZ-a za 2017. godinu u znak priznanja za posebice vrijedno znanstveno i stručno dostignuće u posljednjih pet godina.
Jedan je od dobitnika Godišnje nagrade mladom znanstveniku „Vera Johanides“ doc. dr. sc. Antun Jozinović s Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta Osijek. On je u posljednjih pet godina ostvario važan znanstveni i stručni napredak. U tom je razdoblju kao autor/suautor objavio: 12 radova u časopisima indeksiranim u CC i/ili SCI, zatim 15 znanstvenih radova, jedan stručni rad te jedno kratko priopćenje u časopisima indeksiranima u sekundarnim publikacijama, dva cjelovita rada u zborniku s međunarodnom recenzijom i jedan cjelovit rad u zborniku s domaćom recenzijom, dvije autorske knjige, tri poglavlja u međunarodnim knjigama te dva poglavlja u domaćoj knjizi, dva rada u Godišnjaku HATZ-a (2015.) i tri rada u Glasniku HATZ-a (2017.) te jednu studiju. Osim toga, sudjelovao je na 28 međunarodnih znanstvenih skupova s 43 priopćenja te 14 domaćih znanstvenih skupova s 14 priopćenja.
Bio je voditelj jednoga županijskog projekta te je voditelj jednoga projekta s gospodarstvom koji financira Podravka d.d. Nadalje, sudjelovao je u radu dvaju nacionalnih te triju sveučilišnih projekata, a trenutačno radi na još dvama nacionalnim, jednom sveučilišnom i jednom međunarodnom projektu. Bio je član znanstveno-organizacijskoga odbora pet međunarodnih skupova: Brašno-kruh (2017.), Hranom do zdravlja (2015., 2016. i 2017.) i Ružičkini dani (2016.) te član znanstveno-organizacijskoga odbora domaćega skupa Pčelarstvo i pčelinji proizvodi (2016. i 2017.). Osim navedenoga, član je uređivačkoga odbora međunarodnoga časopisa „Hrana u zdravlju i bolesti“ te je član nekoliko udruga. Dobitnik je i Državne nagrade za znanost za 2015. u kategoriji „Godišnja nagrada za znanstvene novake iz područja biotehničkih znanosti” (2016.) te triju nagrada PTF-a Osijek za ostvarena postignuća u području znanstvenoga, nastavnoga i stručnoga rada u 2014., 2015. i 2016. godini.
Stela JOKIĆ
Možda ste propustili...

KRAJEM SVIBNJA 2019. ORGANIZIRAN PRVI EDUKATIVNO-ZABAVNI DOGAĐAJ NOĆ FFOS-A

Filozofski fakultet Osijek predstavljen među srednjoškolcima i na regionalnoj razini

NASTAVLJA SE SURADNJA GRAĐEVINSKOGA I ARHITEKTONSKOG FAKULTETA OSIJEK S HUP-OM

Studenti GrAFOS-a obavljaju ljetne stručne prakse u šest poduzeća

NAJDUGOVJEČNIJI OSJEČKI STUDENTSKI FESTIVAL OVE GODINE U KASNIJEM TERMINU

Tradicionalno 39. Osječko ljeto mladih održat će se u prvoj polovici rujna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LIDIJA BARIĆ DR. MED., DOBITNICA NAGRADE „ZA ŽENE U ZNANOSTI“ U 2018. GODINI

Nakon što doktoriram imam želju teme kojima se bavim u znanosti primijeniti u pedijatriji

2

SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU I SVEČANA SJEDNICA SVEUČILIŠNOGA SENATA

Obilježena 44. akademska godina od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

3

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Jedinstvena institucija koja podjednako razvija vrhunsko umjetničko stvaralaštvo i ozbiljan znanstveno-istraživački rad