Učionica
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA „EU LAW IN CONTEXT – ADJUSTMENT TO MEMBERSHIP AND CHALLENGES OF THE ENLARGMENT (ECLIC)“

Više od 60 sudionika raspravljalo o pravnim i ekonomskim aspektima EU-a
Objavljeno 20. srpnja, 2018.
Na Pravnome fakultetu Osijek 14. i 15. lipnja 2018. održana je međunarodna konferencija „EU Law in context – adjustment to membership and challenges of the enlargement (ECLIC)“ .
Organizirala ju je Katedra za europsko pravo (izv.prof. dr. sc. Tunjica Petrašević i doc. dr. sc. Dunja Duić) u suradnji s organizacijskim odborom koji su činili: doc. dr. sc. Ante Novokmet, doc. dr. sc. Nikol Žiha, doc. dr. sc. Nataša Lucić i doc. dr. sc. Katarina Marošević. Konferencija je na multidisciplinaran način obuhvatila različite aspekte prava i ekonomije EU-a, odnosno pitanja koja se odnose na nove trendove u pravosudnome sustavu EU-a, utjecaj EU-a na pravne sustave država članica te ekonomske izazove s kojima se suočavaju Unija i države članice. Poseban je fokus konferencije stavljen na širenje znanja o pravu EU-a među državama kandidatkinjama za članstvo.
Na konferenciji je aktivno sudjelovalo više od 60 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, regije i EU-a koji su izlagali svoja istraživanja vezana uz temu konferencije. Konferenciju su 14. lipnja 2018. otvorili prorektor Sveučilišta u Osijeku za nastavu i studente prof. dr. sc. Dražan Kozak, dekanica Pravnoga fakulteta Osijek prof. dr. sc. Renata Perić i prodekan za znanost, međunarodnu suradnju i poslijediplomske studije izv. prof. dr. sc. Tunjica Petrašević. U okviru plenarnoga izlaganja koje je moderirala doc. dr. sc. Dunja Duić, na otvorenju su govorile nastavnice s Pravnoga fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Tatjana Josipović i izv. prof. dr. sc. Elizabeta Ivičević Karas te Daniele Paragano, profesor s Pravnoga fakulteta u Rimu. Znanstvenici i stručnjaci iz područja pokrivenih konferencijom izlagali su na šest tematskih panela.
Dunja DUIĆ
Zbornik radova s konferencije

U okviru konferencije izdan je i zbornik radova čiji su urednici Dunja Duić i Tunjica Petrašević. Tim su zbornikom urednici nastavili rad na ediciji „EU and comparative law issues and challenges series (ECIC)“ u okviru koje je planirano organiziranje godišnjih konferencija i objavljivanje zbornika radova na temu europskoga i komparativnoga prava. Edicija je indeksirana u HeinOnline bazi podataka.

Možda ste propustili...

REDOVITI IZBORI ZA PREDSTAVNIKE STUDENATA U STUDENTSKOM ZBORU SVEUČILIŠTA I SASTAVNICA

Studentski zbor Sveučilišta bit će konstituiran početkom nove akademske godine

ODRŽAN 2. DAN DOKTORATA NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Okupljenima usmeno izložili pet obranjenih doktorskih disertacija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LIDIJA BARIĆ DR. MED., DOBITNICA NAGRADE „ZA ŽENE U ZNANOSTI“ U 2018. GODINI

Nakon što doktoriram imam želju teme kojima se bavim u znanosti primijeniti u pedijatriji

2

SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU I SVEČANA SJEDNICA SVEUČILIŠNOGA SENATA

Obilježena 44. akademska godina od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

3

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Jedinstvena institucija koja podjednako razvija vrhunsko umjetničko stvaralaštvo i ozbiljan znanstveno-istraživački rad