Učionica
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA „EU LAW IN CONTEXT – ADJUSTMENT TO MEMBERSHIP AND CHALLENGES OF THE ENLARGMENT (ECLIC)“

Više od 60 sudionika raspravljalo o pravnim i ekonomskim aspektima EU-a
Objavljeno 20. srpnja, 2018.
Na Pravnome fakultetu Osijek 14. i 15. lipnja 2018. održana je međunarodna konferencija „EU Law in context – adjustment to membership and challenges of the enlargement (ECLIC)“ .
Organizirala ju je Katedra za europsko pravo (izv.prof. dr. sc. Tunjica Petrašević i doc. dr. sc. Dunja Duić) u suradnji s organizacijskim odborom koji su činili: doc. dr. sc. Ante Novokmet, doc. dr. sc. Nikol Žiha, doc. dr. sc. Nataša Lucić i doc. dr. sc. Katarina Marošević. Konferencija je na multidisciplinaran način obuhvatila različite aspekte prava i ekonomije EU-a, odnosno pitanja koja se odnose na nove trendove u pravosudnome sustavu EU-a, utjecaj EU-a na pravne sustave država članica te ekonomske izazove s kojima se suočavaju Unija i države članice. Poseban je fokus konferencije stavljen na širenje znanja o pravu EU-a među državama kandidatkinjama za članstvo.
Na konferenciji je aktivno sudjelovalo više od 60 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, regije i EU-a koji su izlagali svoja istraživanja vezana uz temu konferencije. Konferenciju su 14. lipnja 2018. otvorili prorektor Sveučilišta u Osijeku za nastavu i studente prof. dr. sc. Dražan Kozak, dekanica Pravnoga fakulteta Osijek prof. dr. sc. Renata Perić i prodekan za znanost, međunarodnu suradnju i poslijediplomske studije izv. prof. dr. sc. Tunjica Petrašević. U okviru plenarnoga izlaganja koje je moderirala doc. dr. sc. Dunja Duić, na otvorenju su govorile nastavnice s Pravnoga fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Tatjana Josipović i izv. prof. dr. sc. Elizabeta Ivičević Karas te Daniele Paragano, profesor s Pravnoga fakulteta u Rimu. Znanstvenici i stručnjaci iz područja pokrivenih konferencijom izlagali su na šest tematskih panela.
Dunja DUIĆ
Zbornik radova s konferencije

U okviru konferencije izdan je i zbornik radova čiji su urednici Dunja Duić i Tunjica Petrašević. Tim su zbornikom urednici nastavili rad na ediciji „EU and comparative law issues and challenges series (ECIC)“ u okviru koje je planirano organiziranje godišnjih konferencija i objavljivanje zbornika radova na temu europskoga i komparativnoga prava. Edicija je indeksirana u HeinOnline bazi podataka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REZULTATI JEDINSTVENE SVEUČILIŠNE STUDENTSKE ANKETE NA SVEUČILIŠTU U OSIJEKU

Postignuta prosječna ocjena na razini cijeloga Sveučilišta za nastavnike i suradnike iznosi čak 4,623

2

RAZGOVOR: ALICJA AURIGA, DOKTORANDICA S WEST POMERANIAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY IN SZCZECIN (POLJSKA) NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Ljudi u Osijeku i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti uvijek su spremni izići u susret

3

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Studenti atraktivni na tržištu rada najbolji su dokaz kvalitete studija na FERIT-u Osijek