Sport
DALIĆ KAO ĆIRO

Sreću mu donijela kapa hrvatskog policajca
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
Zlatko Dalić otkrio je jedan dosad nepoznati, ali vrlo zanimljiv detalj koji se dogodio tijekom priprema u Opatiji.
- Jedan hrvatski policajac iz našeg osiguranja skinuo je svoju kapu i poklonio mi ju je uz riječi: ‘Ako je Ćiro u Francuskoj imao kapu od stradalog pripadnika žandarmerije, evo neka vama kapa hrvatskog policajca donese sreću u Rusiji.‘ Ne znam ime tog čovjeka i iskreno tada ga nisam ozbiljno shvatio. Međutim, danas sve to drugačije doživljavam - iskreno će izbornik.
To je samo nova poveznica s Francuskom 1998. Tada je Miroslav Blažević na utakmice nosio kapu pripadnika francuske žandramerije koji je bio teško ozlijeđen u navijačkim sukobima. Ta je priča dobila golem publicitet, Hrvatska i Ćiro su zbog toga stekli veliku naklonost francuske javnosti, a sada se sve ponavlja u nešto drukčijem, ali jednako zanimljivom okviru s kapom hrvatskog policajca koji je srećom zdrav. Međutim postoji jedna razlika između Dalića i Ćire.
- Ne nosim je na utakmice. Nisam showman kao Ćiro. Kapa je stalno sa mnom u sobi. Neka mi se taj čovjek javi kada se vratimo u Hrvatsku. Želim mu pokloniti dres i zahvaliti mu na tom daru. To me se, nakon svega što smo ovdje prošli, jako dojmilo - zaključio je naš izbornik.D.Keler
Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

Najčitanije iz rubrike