Sport
DALIĆ KAO ĆIRO

Sreću mu donijela kapa hrvatskog policajca
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
Zlatko Dalić otkrio je jedan dosad nepoznati, ali vrlo zanimljiv detalj koji se dogodio tijekom priprema u Opatiji.
- Jedan hrvatski policajac iz našeg osiguranja skinuo je svoju kapu i poklonio mi ju je uz riječi: ‘Ako je Ćiro u Francuskoj imao kapu od stradalog pripadnika žandarmerije, evo neka vama kapa hrvatskog policajca donese sreću u Rusiji.‘ Ne znam ime tog čovjeka i iskreno tada ga nisam ozbiljno shvatio. Međutim, danas sve to drugačije doživljavam - iskreno će izbornik.
To je samo nova poveznica s Francuskom 1998. Tada je Miroslav Blažević na utakmice nosio kapu pripadnika francuske žandramerije koji je bio teško ozlijeđen u navijačkim sukobima. Ta je priča dobila golem publicitet, Hrvatska i Ćiro su zbog toga stekli veliku naklonost francuske javnosti, a sada se sve ponavlja u nešto drukčijem, ali jednako zanimljivom okviru s kapom hrvatskog policajca koji je srećom zdrav. Međutim postoji jedna razlika između Dalića i Ćire.
- Ne nosim je na utakmice. Nisam showman kao Ćiro. Kapa je stalno sa mnom u sobi. Neka mi se taj čovjek javi kada se vratimo u Hrvatsku. Želim mu pokloniti dres i zahvaliti mu na tom daru. To me se, nakon svega što smo ovdje prošli, jako dojmilo - zaključio je naš izbornik.D.Keler