Sport
MLADI SLAVONSKI RUKOMETAŠI USPJEŠNO NASTUPILI U ŠVEDSKOJ

Selekcija U11 potukla suparnike, U14 peti
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
Na najvećem svjetskom rukometnom turniru za mlade igrače, 48. Partille cupu u Göteborgu, nastupili su i mladi slavonski rukometaši, pod nazivom Handball team Slavonia. Za nju su igrale rukometne nade iz Valpova, Virovitice, Našica, Osijeka, Vinkovaca, Đakova, Nove Gradiške, Mikanovaca i Slavonskog Broda, i to u dvije kategorije: U14 (2004. i mlađi) te U11 (2007. i mlađi). Obje su ostvarile upečatljive rezultate, HT Slavonia je bila pobjednik turnira u U11 konkurenciji, dok je U14 poražena u četvrtfinalu tek nakon produžetaka, "zlatnim golom" te je po rezultatima zauzela peto mjesto.
Na Partille cupu sudjelovalo je gotovo 22.500 natjecatelja iz 1200 ekipa i 50 zemalja, a mladi su Slavonci ukupno odigrali u skupini i nokaut-fazi 18 utakmica te zabilježili 17 pobjeda i remi u regularnom vremenu. Nakon šest pobjeda u skupini, selekcija U11 nizala je pobjede i u nokaut-rundama. U osmini finala svladana je Fortuna (Moldavija) 13:6, četvrtfinalu Lugi HF 2 (Švedska) 23:12, polufinalu OV Helsingborg 1 (Švedska) 24:13 te u finalu Zagreb s 8:7. Selekcija U14 sudjelovala je u najbrojnijoj konkurenciji (97 ekipa), u skupini je ostvarila pet pobjeda, zatim je u šesnaestini finala pobijedila Rudersdal Handbold 1 (Danska) 21:8, u osmini Eskilstunu Guif (Švedska) 25:9, a u četvrtfinalu izgubila od kasnije finalista Skanderborga 19:20 nakon produžetaka.
Osim uspjeha na parketu, mladi su Slavonci posjetili i veliki zabavni park Liseberg, okusili švedsku kuhinju, stekli nova prijateljstva, a naravno i promovirali rukomet s istoka Lijepe Naše.
Za generaciju 2004. nastupili su Frano Kuna, Bodin Hrkać, Karlo Vuksanić, Ante Kuna, Josip Kolarić, Karlo Kolar, Matija Bajer, Luka Vukelić, Karlo Tivanovac, David Sorgho, Rok Kekez, Matko Vastl, Petar Vučković, Šimun Marić, Domagoj Babić, Filip Kolar, Marko Bajan, Franko Krstić. Za onu 2007. godište igrali su Lovro Mihaljević, Matko Moslavac, Jakov Kosanović, Leon Matijević, Mato Brdar, Luka Kolar, Luka Vuković, Šimun Pandurić, Filip Topalović, Borna Tomljanović, Petar Peljušić, Borna Oršolić, Robert Karalić, Krešimir Jurković, Fran Višević, Borna Kordić. Vodili su ih treneri Alenko Bajer i Matija Fumić, a s njima je bio i predstavnik Dario Berečić. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike