Sport
WIMBLEDON

Serena i Angelique Kerber za naslov
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
Za naslov pobjednice trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone igrat će Amerikanka Serena Williams i Njemica Angelique Kerber. To je i repriza finala od prije dvije godine, kada je Serena slavila sa 7:5, 6:3 i osvojila sedmi pobjednički pokal na travi All England Cluba. U subotu je na rasporedu novi obračun, Njemica traži svoj prvi trijumf u Londonu, Serena pak prvi Grand Slam naslov nakon rodiljnog dopusta i povratka na teren. Kerber je jučer u polufinalu svladala Latvijku Jelenu Ostapenko s lakih 6:3, 6:3, a ni Williams nije imala težak posao i bila je bila bolja od Njemice Julije Goerges sa 6:2, 6:4.
Kerber u kolekciji ima dva Grand Slam naslova (Australian Open i US Open), no nikada nije slavila na wimbledonskoj travi. S druge strane, 36-godišnja Amerikanka, koja je osvojla nevjerojatna 23 naslova na turnirima iz "velike četvorke" u subotu će imati svoj jubilarni 10. nastup u završnici londonskog Grand Slama i tražiti osmi pokal.
Korak do finala na "svetoj travi" ostao je hrvatski tenisač Franko Škugor, koji je s Britancem Dominicom Inglotom poražen u polufinalnom meču muških parova od Amerikanaca Mike Bryana i Jacka Socka sa 6:3, 6:1, 6:7 (11), 6:7 (4), 6:4. Škugoru je ovo bio drugi uzastopni naslov u polufinalu Wimbledona, ali i drugi poraz. Prošle godine je s Nikolom Mektićem izgubio od Mate Pavića i Austrijanca Olivera Maracha, također nakon pet setova. I. Li.
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike