Sport
IVAN PERIŠIĆ:

Slike slavlja iz Hrvatske su nam inspiracija
Objavljeno 12. srpnja, 2018.

Ivan Perišić dočekao je svojih pet minuta slave na ovom Svjetskom prvenstvu. Njegove igre dosad su znale biti izložene određenim kritikama jer nas je naviknuo na najviše standarde.

Englezi su u njemu vidjeli i jednu od slabih točaka u defenzivi, a on im je odgovorio na najbolji način. Zabio je za izjednačenje, trasirao prema finalu u koje nas je u produžetku poveo Mandžukić, baš na Perišićevu asistenciju.
- Moj pogodak bio je iznimno važan jer je bio kruna naše dominacije i napadačke igre. Važan je bio za naše samopouzdanje jer smo nakon izjednačenja zaigrali još bolje i to okrenuli u produžetku. Rekao sam već puno puta kako uopće nije važno tko je strijelac nego je jedino važno da Hrvatska pobjeđuje.
Inače, mogao je Perišić sve riješti dvije-tri minute nakon izjednačenja kada je njegov odmjereni udarac odsjeo na lijevoj vratnici. Drugi put mu se to događa jer istu smo sliku vidjeli i u četvrtfinalu protiv Rusije. No, na koncu Hrvatska je u finalu, a Perišić je od strane FIFA-e bio proglašen za igrača utakmice.
- Velika je stvar za našu malu zemlju ući u finale SP-a. Utakmica je bila vrlo teška, primili smo rani pogodak koji nas je presjekao, ali smo još jednom pronašli snage uzdići se iznad toga. Kada to učiniš jednom, može biti slučajnost, ali mi smo preokretali rezultat u sve tri utakmice u drugom krugu. Takav karakter ova momčad prije nije imala i on je jedan od najvažnijih faktora zbog kojih ćemo igrati u finalu. Moram zahvaliti svim navijačima koji nas bodre ili su nas bodrili ovdje u Rusiji, a i onima u Hrvatskoj jer slike slavlja su nam velika inspiracija. Kad se samo sjetim kako sam i ja kao dijete u svom Omišu navijao u dresu reprezentacije i sanjao da jednog dana budem sudionik svega ovog, da jednog dana zabijem pogodak koji će moju zemlju odvesti u finale Svjetskog prvenstva. Evo, san mi se ispunio u cijelosti na najljepši mogući način.
Da bi se san kompletirao, treba još pobijediti Francusku u kojoj je Ivan proveo dvije godine na početku svoje karijere kada je bio član Socheauxa.
- Ne bih sada govorio o početcima svoje karijere. Što se tiče Francuske na ovom SP-u, mogu reći kako smo pogledali gotovo sve njezine utakmice. Oni su se polako dizali u formi kako je prvenstvo odmicalo, a u eliminacijskoj fazi pokazali su svoju pravu snagu. Snagu poput nas crpe iz kolektiva što su pokazali protiv Belgije. Mnogi su očekivali Belgijce u finalu nakon pobjede protiv Brazila, ali Francuska je pokazala kako je iznimno čvrsta u defenzivi. Veselim se toj utakmici i jedva čekam početak tog finala - rekao je Ivan Perišić. D. Keler
Najčitanije iz rubrike