Tehno
TEST: LOGITECH MX SOUND

Savršen spoj mogućnosti, dizajna, ali i fer cijene
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
Ove zvučnike s računalom, pametnim telefonom ili tabletom možemo povezati bez ikakvih žica

Nakon izuzetno snažnih Logitech G560 na test su nam stigli Logitech MX Sound, set stereo zvučnika koji bi mogli zadovoljiti veliki broj korisnika.


Nakon prošlotjednog testa Logitech G560 koji će definitivno osvojiti sve igrače i one koji uživaju u snažnim niskim tonovima, ovaj put na naš stol stigli su Logitech MX Sound. Za one koji su upoznati s nazivima Logitech proizvoda sigurno će zaintrigirati oznaka MX u nazivu. Naime, ova oznaka već dugo stoji uz vrhunske proizvode Logitecha koji donose savršen spoj mogućnosti, dizajna, ali i fer cijene.

Dizajn za 5

Logitech MX Sound na prvu će vas osvojiti svojim okruglim dizajnom. Zvučnici su oblikovani u dva kruga. Prvi je sam zvučnik, a drugi je maleni otvor kućišta za bass reflex cijev, koji je također kružni i služi kao potporanj za zvučnike. S prednje strane je zaštitna mrežica, dok su straga svi konektori. Sve skupa krasi minimalistički dizajn lišen svih suvišnih detalja, pa tako nemamo ni klasične tipke, nego one osjetljive na dodir. One se pojavljuju kada senzor pokreta registrira ruku ispred zvučnika te tipke potom bivaju osvijetljene. Naravno, već očekivano tu je i odlična kvaliteta izrade. Iako su izrađeni kompletno od plastike, Logitech MX Sound složeni su izuzetno čvrsto i precizno, a eventualne „škripe“ loših spojeva nema ni u tragovima. Mislimo da će ovi zvučnici uvjerljivo pokupiti simpatije svih korisnika, pa čak i onih koji paze na detalje u izgledu radnog stola. Povezivanje na računalo, TV, konzolu ili pametni telefon izvodi se lako. Na raspolaganju nam je klasični 3,5-milimetarski konektor, ali i Bluetooth povezivanje. Tako u suštini ove zvučnike s računalom, pametnim telefonom ili tabletom možemo povezati bez ikakvih žica, što će posebno cijeniti oni koji zaziru od kabela. Od žičanog povezivanja tu su dva ulaza te izlaz za slušalice. Dakako, tu je i utor za povezivanje lijevog zvučnika u glavnu jedinicu (desni zvučnik) te priključak za napon.

Izbalansiran zvuk


Po uključivanju Logitech MX Sound dočekat će vas izvrsno izbalansiran zvuk. Nakon G560 djelovat će možda slabašan, no ako tražite čiste visoke i srednje tonove koji će ostati jasni čak do maksimalne glasnoće, onda ćete cijeniti ono što nudi Logitech MX Sound. Zvuk dakako može biti i bolji, posebice u niskom spektru tonova, no s obzirom na veličinu zvučnika, pa i njihovu cijenu, teško će očekivati nešto više. Kontrole su odlične i precizne, a senzor pokreta reagira bez pogreške. Bežično povezivanje odvija se bez poteškoća, a kontrolu glasnoće moguće je precizno kontrolirati i preko povezanog uređaja. Nakon otprilike 20-ak minuta neaktivnosti zvučnici odlaze u standby mod kako bi se štedjela potrošnja struje i po uključivanju izvora zvuka zvučnici su odmah uključeni. Za kraj spomenimo cijenu. Ona iznosi oko 750 kuna. Za ono što nude Logitech MX Sound, ovu cifru možemo smatrati povoljnom, možda čak i jeftinom. Stoga, tražite li umjerene zvučnike odlično izbalansiranih srednjih i visokih tonova, a izraženi niski nisu vaš „đir“, onda je Logitech MX Sound svakako preporučljivo uzeti u najuži izbor.
Marin REŽIĆ
Sve skupa krasi minimalistički dizajn lišen svih suvišnih detalja, pa tako nemamo ni klasične tipke, nego one osjetljive na dodir
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike