Osijek
TUŽNA VIJEST IZ KLAIĆEVE BOLNICE

Hrabri Patrik Karloci izgubio bitku za život
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
U srijedu nešto oko podneva srce četverogodišnjeg Patrika Karlocija iz Bilja prestalo je kucati. Primarni tumor pluća s kojim se borio mjesecima, unatoč nizu terapija u Klaićevoj bolnici koje je ovaj hrabri dječak prošao, ipak je bio jači.
Podsjetimo, o Patriku Hrabrici, kako je nazvana i Facebook grupa za pomoć koju su pokrenuli Patrikovi roditelji, Glas Slavonije pisao je nakon što je Osječanka Aleksandra Martinčević započela humanitarnu akciju u koju su se potom uključili brojni Osječani. Nakon operacije pluća bilo je izgleda za ozdravljenje, to više što je Patrik prošao i proces vraćanja njegovih matičnih stanica. U ožujku je tako zajedno s majkom bio u izolaciji u Klaićevoj bolnici i nade da će potpuno ozdraviti i iz Zagreba se konačno vratiti u rodno Bilje bile su velike. Nažalost, tek na dva mjeseca, kad se u svibnju Patriku vratila teška bolest, no i tada se ovaj dječak nije predavao te je poručio svima da se ne predaje.
Nakon članaka objavljenih u Glasu Slavonije mnogi su Osječani i građani iz svih dijelova Hrvatske financijski pomogli ovoj obitelji koja mjesecima boravi u Zagrebu. Financijsku pomoć pružili su i igrači NK Osijek, ali i brojni drugi, a uz to svakodnevno su se raspitivali za njegovo stanje. Sve do prekjučer, kad je sve potresla tužna vijest da je Patrik izgubio bitku za život.
Pogreb Patrika Karlocija bit će u Bilju, u subotu u 14 sati. Obitelji ovog hrabrog dječaka izražavamo iskrenu sućut. M. Mihelić