Osijek
OKUSI VOJVODINU U VINSKOJ MUŠICI

Kušanje vina "45. paralele" iz Sremskih Karlovaca
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
Okusi Vojvodinu! - pozivaju iz Vinske mušice u Kapucinskoj ulici, gdje u petak (13. srpnja) u 20 sati u goste stiže vinarija iz Sremskih Karlovaca, proslavljena po aromatičnom vinu Bermetu. Ugostit će mladu vinariju "45. paralela" koja na sedam vlastitih hektara uzgaja grožđe i proizvodi osam vrsta vina.
Riječ je o obiteljskoj vinariji Dejana Grabovca osnovanoj 2014. godine. Na obroncima Fruške gore, na toj famoznoj 45. paraleli, u kapi rose vide odvažnost, u vjetru nadu, u kiši blagonaklonost i svake godine u kojoj se i život kao grozd i vino ponovo rađa, pomalo drukčije, pomalo starije, ponekad iskusnije, a ponekad se oblikuje po sanjaru, po njemu sazrijeva i usrećuje. Kad igra pokreće snove…onda se snovi sanajuju i rađaju u vinogradima, a isti se ostvaruju u vinima", poručuju iz vinarije.
"Isprobat ćemo cijeli asortiman ove mlade vinarije, njihovu graševinu poznatiju pod nazivom talijanski rizling, chardonnay, sauvignon blanc, crvenu kupažu cabernet sauvignon i merlot, rose i Tajnu. Što se u njoj krije, doznat ćete na mjestu radnje", najavljuju iz Vinske mušice.
Gostovanje je realizirano nakon projekta prekogranične suradnje u turizmu u kojoj je sudjelovala Osječko-baranjska županija te gostovanja Vinske mušice u sklopu projekta na Interfestu u Novom Sadu. A kako vino lijepo ide uz glazbu, na gitari će zasvirati mladi glazbenik Juraj Padovan. Za sudjelovanje u degustaciji obvezna je rezervacija mjesta na telefonskom broju 092/350 9939, u inboxu na FB-u Vinske mušice, ili prethodnim dolaskom u kušaonicu vina. I.R.G.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike