Osijek
OD JESENI OGLEDNI PROJEKT GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Sudjeluju četiri nevladine udruge
Objavljeno 12. srpnja, 2018.

Osijek je drugi grad nakon Rijeke koji počinje s oglednim projektom Građanskog odgoja i obrazovanja koji je dobio engleski naziv "Osijek to GOO". Saznali smo to jučer prilikom potpisivanja sporazuma o suradnji između Grada Osijeka i četiriju nevladinih udruga, Volonterskog centra Osijek, Nansen dijalog centra Osijek, Dječje kreativne kućice i Udruge za rad s mladima "Breza".

U ime Grada Osijeka ovaj ugovor potpisala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, a svoje potpise na ovaj dokument stavile su Nikoleta Poljak iz Volonterskog centra, Ivana Milas iz Nansen dijalog centra, Mirna Šmit iz Dokkice i Ivana Šibalić iz Udruge "Breza".
- Grad Osijek nije prosjek, Osijeke je natprosječan grad. Projektom "Osijek to GOO" i uvođenjem Građanskog odgoja i obrazovanja u naše osnovne škole, to i pokazujemo kao grad koji je prepoznao potrebu i vrijednost ovog odgojno-obrazovnog sadržaja za naše najmlađe sugrađanke i sugrađane, izjavila je Žana Gamoš. Inače, zgodno je primjetiti kako se u nas često događa da razni projekti dobiju i svoj engleski naziv, kako bi sve zvučalo ozbiljnije i svjetskije, no u ovom slučaju se možda pomalo i nespretno posegnulo za riječju "goo" koja znači "jeftini sentiment", "nešto ljepljivo" ili "pretjerana srdačnost".
Ovaj će se projekt od sljedeće školske godine provoditi u pet osječkih osnovnih škola kao izvannastavna aktivnost za učenike petih i šestih razreda. D. Celing
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike