Osijek
UKOP PREDSTAVIO NOVOSTI U POSLOVANJU

Multifunkcionalni stroj
pomoći će u radu, prvo u
gradnji novog kolumbarija
Objavljeno 12. srpnja, 2018.

Ne samo da će obavljati pripremu za gradnju grobnica nego će novi radni stroj tvrtke Ukop, tzv. kombinirka, obavljati sve potrebne zemljane radove. Konkretno, poslužit će u gradnji staza, vodovodnih priključaka i infrastrukture. Rečeno je to jučer na konferenciji za novinare, održanoj na Centralnom groblju, gdje je direktor Ukopa Hrvoje Ostrički, zajedno s dogradonačelnikom Borisom Piližotom, predstavio novosti u poslovanju te tvrtke.


- Ovaj stroj, čija je vrijednost oko 620 tisuća kuna, bitno će nam ubrzati posao, posebice sad kad smo udovoljili zahtjevima građana za gradnjom grobnica na Centralnom i na Donjogradskom groblju. Počeli smo gradnju 24 grobnice na Centralnom te njih 16 u Donjem gradu, a bit će opremljene grobnim uređajima koje će raditi naša Klesarija – najavio je Ostrički, dodajući da je postavljen i temelj za gradnju novog kolumbarija na Centralnom groblju.
Naime, kako je popunjenost na postojeća četiri kolumbarija gotovo stopostotna, pokazala se potreba za gradnjom novoga, za što će se koristiti upravo novi radni stroj. Ostrički pojašnjava kako je riječ o kolumbariju s 36 kaseta u koje stane po šest urni, za razliku od dosadašnjih, gdje ih je stalo po četiri. Na taj će način cijena po jednoj urni biti povoljnija građanima, a kolumbarij će, kako se planira, biti sagrađen za oko dva mjeseca.
Dogradonačelnik Piližota istaknuo je kako Grad podržava sve aktivnosti koje provodi Ukop, a koje su usmjerene podizanju kvalitete usluga. Posjetio je i na to da je Ukop od početka ove godine pokrenuo i rad cvjećarnica na Centralnom te na Groblju svete Ane, a dodao je i da će se kvaliteta usluge dodatno poboljšati dvama projektima koje će Grad financirati u 15-postotnom iznosu. Riječ je o projektima iz programa IPA Interreg Srbija-Hrvatska, a tiče se obnove infrastrukture na Groblju svete Ane, odnosno tamošnje ograde, staza i zelenila. Tu je i energetska obnova zgrade na Centralnom groblju, što podrazumijeva pročelje, krov, sustav hlađenja i grijanja, solarne panele te novu rasvjetu.
Početkom sljedeće godine, rečeno je na konferenciji za novinare, znat će se je li tvrtka Ukop dobila pozitivnu ocjenu za prijavljene projekte prekogranične suradnje. Bude li tomr tako, neće biti prepreka da počne realizacija projekta, i na Centralnom i na Groblju svete Ane. Dogradonačelnik Piližota iznio je još jednu napomenu, a to je da je Ukop odlaganjem otpada i njegovim razvrstavanjem, uzimajući u obzir ponajprije zeleni otpad, bitno smanjio svoje troškove.
- Ukop je u prvih šest mjeseci ove godine u odnosu prema prošloj, povećao svoj udio u tržišnoj djelatnosti, što znači da su i njegove usluge kvalitetnije – zaključio je Piližota. M. Mihelić
Možda ste propustili...

PROJEKT OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Prijavite se za “Učeničko poduzetništvo”

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana