Regija
I OVE GODINE U KOLOVOZU

Ljetno kino s osam filmova u četiri vikenda
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
ĐAKOVO
Nakon velikog interesa Đakovčana svih generacija za prošlogodišnje projekcije, Grad Đakovo i ove godine organizira Ljetno kino na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom perivoju i to u kolovozu. Doznajemo to od zamjenika gradonačelnika Roberta Francema koji ističe da je pripremljeno ukupno osam festivalskih filmova – dobitnika filmskih festivalskih nagrada, a takvim izborom Grad je bio vođen i prošle godine.
– Ljetno kino održat će se u četiri vikenda, odnosno četvrtkom i petkom. Nakon dobrog prošlogodišnjeg iskustva, odnosno projekta koji je bio uspješan i kojeg su građani prepoznali kao zanimljiv i kvalitetan, odlučiti smo i ove godine organizirati Ljetno kino - kaže Francem.
Dodaje da je na ovaj način Grad oživio Strossmayerov park ljeti, čemu je dokaz veliki interes publike koja je pratila lanjske projekcije.
- Već sada je spreman popis filmova koji će biti prikazani, a to su naslovi: Muzej čudesa, Dječak u oblacima, Božja volja, Wonder Wheel, Jacques Cousteau – Odisej, Moja ljubavna priča, Glazba tišine, Scream for Sarajevo, navodi dogradonačelnik Francem. Ljetnim kinom želi se više iskoristiti i novouređena ljetna pozornica i njen amfiteatar u spomenutom perivoju, da ona ne služi samo u dane vezovskih priredbi nakon kojih bi prijašnjih godina ovaj atraktivan sadržaj u srcu Velikog parka potpuno zamro. Ljetno kino dio je sadržaja kojim Grad i ljeto, vrijeme godišnjih odmora i školskih praznika, želi učiniti zanimljivim, sadržajnim i kvalitetnim.
Filmske projekcije u parku prati i ležerna atmosfera, uz mogućnost osvježenja na okolnim štandovima s hranom i pićem.S.Župan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U VUKOVARU OBILJEŽEN DAN LOGORAŠA

Otkriven spomenik „Siluete“

2

DRUGO PROŠTENJE U NAŠICAMA

Vjernici slavili u crkvi, molili se i zahvaljivali pred Gospinim kipom

3

ODLUKA ZA PODRUČJE ŽUPANIJE

Elementarna nepogoda suša