TvObzor
BURDEN OF TRUTH

Teret (gorke) istine
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
Adrian ANDREJEK

Slatkica Kristin Kreuk, koju pamtimo iz serija za mlade “Smallville” i “Ljepotica i zvjer”, vraća se na The CW kao glavna glumica u novoj pravnoj drami “Teret istine”, čija su prava kupili od kanadske televizije CBC. Dramska serija o pravnim slučajevima koji mijenjaju život već je obnovljena za drugu sezonu, čija će produkcija započeti tijekom ljeta.


U prvoj sezoni odvjetnica iz brzorastuće korporacije Joanna Henley (Kreuk) vraća se u svoj rodni gradić Millwood – prerijski grad s industrijskom prošlosti i neizvjesnom budućnosti – kako bi predstavljala važnog klijenta, veliku farmaceutsku kompaniju, u slučaju koji podižu protiv grupe bolesnih srednjoškolki. Nesvjesna da je uvučena u veliku zavjeru, Joanna brzo i učinkovito rješava taj slučaj, uništavajući djevojke i njihova trećerazrednog odvjetnika, inače Joannina bivšeg školskog kolegu Billyja Crawforda (u glavnoj ulozi Peter Mooney iz serija “Plavci novaci” i “Camelot: mač i kruna”). Nakon što u konačnici dobiva slučaj, Joanna otkriva da su djevojke bolesnije nego što su joj iz kompanije htjeli priznati i da očajnički trebaju njezinu pomoć. Naime, inače zdrave djevojke farmaceutima su bile pokusni kunići - ubrizgali su im cjepiva koja izazivaju nekontrolirane trzaje i epileptične napadaje, što im život pretvara u pakao.
Povrh svega Joanna shvaća da ima neriješene osobne poslove u gradu. Iako je uspješna partnerica u velikoj odvjetničkoj tvrtki, ne može zanemariti osjećaj da nešto u njezinu životu nije kako treba. Postaje uvjerena da se svi odgovori na pitanja koje traži o svom razorenom životu mogu pronaći u rodnom gradu koji je davno napustila. A ako namjerava dotjerati svoj život, morat će krenuti odakle je sve počelo – otkrivanjem najdubljih tajni vlastite obitelji. Osim što želi otkriti veliku zavjeru kojom se prikriva prava istina o uzroku bolesti grupice djevojaka, zacrtala si je otkriti istinu o tome zašto su ona i njezin otac uopće napustili Millwood.
- Televizijska mreža kao što je The CW savršeno je mjesto za našu novu seriju, koja kombinira dramu i društvenu pravdu s malo šarma, a predvođena je talentiranom Kristin Kreuk. Nevjerojatno smo uzbuđeni što će i američka publika uživati u našim dinamičnim likovima – izjavio je Steve Bertram, predsjednik kanadskog televizijsko-filmskog studija eOne. Tako se serija “Teret istine” pridružuje na ljetnom rasporedu fantastično-avanturističkoj drami “The Outpost” (koju smo najavili prošlog tjedna), te trima game-showovima.
Osim spomenutih glavnih uloga, sporedne uloge u ovoj seriji imaju Alex Carter (“NCIS”), Benjamin Ayres (“Saving Hope”), Nicola Correia-Damude (“Shadowhunters”), Meegwun Fairbrother (“Hemlock Grove”) i nova glumačka zvjezdica Star Slade. Autor je Brad Simpson (“Plavci novaci”), a izvršni producenti Kristin Kreuk, Ilana Frank, Linda Pope i Jocelyn Hamilton.
ŽANR: pravna drama

AUTOR: Brad Simpson

ULOGE: Kristin Kreuk, Peter Mooney, Star Slade, Nicola Correia-Damude

MREŽA: The CW

DATUM: 25. srpnja

EPIZODA: 10
Najčitanije iz rubrike