Sport
KRIZA U MOK-U MURSA-OSIJEK

Otišao trener Meringer, razišla se Uprava, igrači zasad na okupu
Objavljeno 12. srpnja, 2018.

Trebalo je to biti mirno ljeto, u kojemu bi igrači i stručni stožer uživali u uspješno odrađenoj prošloj sezoni. No, pred muškim odbojkaškim superligašem s Drave nisu bezbrižni dani, koje ne može "pokriti" ni kvalitetan rezultat. Mursa-Osijek treća je po snazi odbojkaška družina u državi, trener Davor Meringer i igrači napravili su kvalitetan iskorak, ali jedno se događalo na parketu, nešto posve drugo izvan njega.


U novoj sezoni planiralo se nastaviti uzlaznom putanjom, ali ovoga trenutka takav razvoj događaja je i više nego upitan. Najvažnija stvar koja se dogodila, "mursaši" su ostali bez trenera pod čijom su paskom i napravili dobre rezultate. Davor Merenger nakon dvije sezone napušta grad na Dravi i seli se na Savu. Od jeseni će biti u zagrebačkoj Mladosti, gdje će raditi s mlađim kategorijama, te asisistirati prvom treneru Radetu Maleviću, s kojim je uspješno surađivao i u prošlosti.

Iz Osijeka u Mladost

- Na žalost, neke stvari nužne ne samo za moj ostanak nego i daljnji napredak kluba nisu napravljene i došlo je do prekida suradnje. Izostala je financijska sanacija i stabilizacija, što je bitan preduvjet za atmosferu u svlačionici. Rad s mladima te problemi s odgovarajućom satnicom za treninge prve momčadi stvari su koje su već dugo označene kao važne za rješavanje, a nisu se puno pomaknule s mrtve točke. Stoga smatram da daljnja suradnja nema smisla. Šteta, jer igrači i ja dobro smo se priviknuli jedni na druge, ali nadam se da će i moj odlazak razbuditi one koji mogu pomoći da Mursa-Osijek i dalje bude u vrhu hrvatske odbojke - kaže Meringer, koji će posljednju akciju u Slavoniji imati kao trener sveučilišne muške odbojkaške ekipe (sastavljena uglavnom od "mursaša"), koju čeka nastup na Europskim igrama u Portugalu ovih dana.

Raspušteno čelništvo

Naravno, za kvalitetno funkcioniranje i rad kluba zadužena je Uprava. Kada je još krajem veljače formirana nova, na čelu s Mladenom Pejićem, činilo se da će logistički problem biti trajnije riješen. Ali nije potrajalo, očito da je nakon "skeniranja" stanja u blagajni došlo do raspuštanja čelništva. Nije tajna da postoje klupska dugovanja, pitanje je samo tko će se njima i ozbiljno pozabaviti. Formiranje nove uprave trebalo je na čelo dovesti Davora Lerinca, koji je bio u Nadzornom odboru prethodnog sastava, ali nakon što je Meringer najavio odlazak, nije se pronašao ni novi predsjednik. Donedavno je sve konce vukao Ivan Trusić, koji nije pronašao svog nasljednika, ali je nakon nesuglasica s trenerom i članovima IO-a odlučio otići iz kluba. I što sada? Tekućom će se problematikom odsad baviti Odbojkaški savez Grada Osijeka i sam Grad, koji bi u što skorije vrijeme trebao riješiti one goruće probleme. Prvi koraci trebali bi se vidjeti do druge polovine kolovoza, kada se očekuje početak priprema za novu sezonu. Tko će obaviti prozivku i tko će se na njoj pojaviti?

Ovo prvo je veća enigma, jer igrački kadar mogao bi ostati nepromijenjen. Eventulani egzodus dodatno bi pogoršao situaciju, koja nije daleko od kritične, ali za vjerovati je da će odgovorni ljudi u Savezu i Gradu pronaći adekvatna rješenja. N. Benčina
Tekućom će se problematikom odsad baviti Odbojkaški savez Grada Osijeka i sam Grad
Najčitanije iz rubrike