Osijek
JEDAN OD NAJLJEPŠIH ŠKOLSKIH VRTOVA

Ružičnjak Osnovne škole Višnjevac za svaku je pohvalu!
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
I sati provedeni u Osnovnoj školi Višnjevac djelatnicima i učenicima zacijelo su ljepši uz pogled na ružičnjak u dvorištu škole, jer je ovih dana odabran za jedan od naljepših školskih vrtova prema odabiru Hrvatske radiotelevizije. Visoke i niske ruže pokrivačice i stablašice samo su dio lijepo uređenog vrta gdje se nalazi i dvadestak stabala oraha, ukrasno cvijeće, pa i začinsko te ljekovito bilje i povrtnjak! No, nije samo taj natječaj na koji se škola prijavila motiv za lijepo okruženje škole jer se vrt, kako kaže ravnatelj Dane Končar, njeguje godinama.
- Svakako treba pohvaliti i djelatnike, ali i roditelje učenika naše škole. U prvom redu o ružičnjaku se brine voditelj vrta Stjepan Koški, koji je inače naš spremač, no razmišljamo o tome da od nadležnih zatražimo da dobije zvanje vrtlara – rekao je ravnatelj Dane Končar, dodajući da je za kamenjar sa začinskim i ljekovitim biljem, ali i tradicijskim cvijećem, zadužena učiteljica razredne nastave Dunja Ham koja u školi vodi cvjećare i vrtlare u sklopu školske zadruge "Višnja". Ravnatelj Končar sa zadovoljstvom kaže da je školsko dvorište još ranije prepoznato kao šetnica i mjesto je gdje se nerijetko okupljanju stanovnici Višnjevca.
Inače, kako je najavljena gradnja dječjeg vrtića na mjestu gdje se nalazi bundevik te stabla višanja i trešanja, ravnatelj kaže da će presaditi sve što bude bilo moguće kako bi se očuvala ljepota vanjskog dijela škole, a koja ove godine slavi svoj jubilarni 70. rođendan.
- Kod rekonstrukcije školske dvorane 2011. godine morali smo ukloniti 420 stabala jabuke i na mjestu nekadašnjih voćaka sad je parkiralište. No, i nadalje se trudimo uljepšati naše okruženje i radit ćemo tako i nadalje – poručio je ravnatelj OŠ Višnjevac Dane Končar. M. Mihelić
O ružičnjaku se brine voditelj vrta Stjepan Koški, koji je inače spremač u OŠ Višnjevac
420

stabala jabuke uklonjeno je 2011. godine prigodom rekonstukcije škole
Najčitanije iz rubrike