Osijek
KREDITI ZA MLADE I PODUZETNICE

Kamata nula posto
Objavljeno 11. srpnja, 2018.

Jedna od mjera za poticanje otvaranja novih radnih mjesta u Osječko-baranjskoj županiji su i krediti Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HABOR) s kamatom od nula posto za krajnjeg korisnika jer će Županija plaćati iznos od dva posto kamate kako bi potaknula rast gospodarstva. To se moglo čuti jučer prilikom potpisivanja Ugovora o poslovnoj suradnji između HABOR-a i Županije kojim je dogovorena suradnja vezana uz kreditiranje žena poduzetnica i mladih ljudi mlađih od 30 godina.

Potpise na taj ugovor stavili su osječko-baranjski župan Ivan Anušić i član Uprave HABOR-a Hrvoje Čuvalo.
- HABOR neprestano ulaže u Osječko-baranjsku županiju. Primjerice u posljednjih šest i pol godina poduprto je više od 900 projekata iznosom većim od tri milijarde kuna. Ugovor potpisan danas, težak 20 milijuna kuna, nastavak je dosadašnje dobre suradnje HABOR-a i poduzetnika s područja Osječko-baranjske županije. Veseli me što se ovim sporazumom potiču ciljne skupine mladih i žena poduzetnica. Krediti se odobravaju u iznosu do 700 tisuća kuna s počekom od dvije godine i rokom otplate od 12 godina. Posebna je pogodnost da HABOR može financirati do sto posto vrijednosti ulaganja, što znači da nije potreban vlastiti udio samog poduzetnika. Moguće su i kamatne stope od nula posto. Mislim da povoljnije od ovoga nije moguće naći. Znači, županija subvencionira kamatu do dva posto. Krediti su namijenjeni poduzetnicima koji već posluju, ali i onima koji se tek odlučuju ući u poduzetničke vode. Procedura je standardna, a informacije se mogu dobiti na HABOR-ovoj internetskoj stranici kao i u našem područnom uredu koji posluje u Osijeku - izjavio je Čuvalo.
Župan Ivan Anušić istaknuo je kako je riječ o projektu koji je prva u Hrvatskoj osmislila Osječko-baranjska županija i predložila ga HABOR-u. Dodao je da su uvjeti za mlade poduzetnike dob niža od 30 godina, a žene poduzetnice moraju biti vlasnice obrta ili tvrtke u iznosu od 51 posto.D. Celing
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike