Osijek
OSNOVNA ŠKOLA "MLADOST"

Nadogradnja i energetska obnova
Objavljeno 11. srpnja, 2018.
Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota jučer je u pratnji suradnika obišao OŠ "Mladost" na Sjenjaku te najavio projekt nadogradnje i energetske obnove te obrazovne ustanove. Škola ima dotrajalu stolariju, nalazi se u energetskom razredu D, a kako je za iduću školsku godinu upisano 29 prvašića više, aktualizirana je i potreba za proširenjem školskih kapaciteta.
Bit će to dva odvojena projekta, proširenje škole financirati će grad, a energetska bi obnova u velikoj mjeri trebala biti sufinancirana preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
- Tijekom ove godine cilj nam je pripremiti i izraditi dokumentaciju, a u idućoj krenuti u realizaciju projekta. Škola ima potrebu za upisom većeg broja učenika, kojima je zbog dotrajale stolarije ugroženo zdravlje i sigurnost, stoga mi je veliko zadovoljstvo najaviti ta dva projekta – rekao je Piližota.
O tehničkim i financijskim detaljima govorila je pročelnica Odjela za graditeljstvo Ljiljana Belajdžić.
- Nakon dogradnje škola bi trebala dobiti osam novih učionica s pripadajućim sadržajima, a vrijednost projekta po dosadašnjim iskustvima trebala bi iznositi između 2,5 i 3 milijuna kuna. Kad je u pitanju energetska obnova škole ove površine, troškovi bi po preliminarnim podacima iznosili oko 7 milijuna kuna, a Grad bi u njima sudjelovao u iznosu od 15 do 20 posto – zaključila je Belajdžić. I. Alilović
Možda ste propustili...