Regija
NIZ AKCIJA I NAGRADA S CILJEM PROMICANJA ČITANJA

Gradska knjižnica podijelila 41 knjigu, a ima i radionicu za one najmlađe
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
ĐAKOVO

Dok se u drugim sredinama žale na smanjeno zanimanje za knjigu i čitanje, to nije slučaj u đakovačkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici.


Osim što bilježe blagi porast članova, raste i interes za volonterskim radom u ovoj ustanovi. Razlog ovomu brojne su aktivnosti koje se poduzimaju s ciljem promicanja ljubavi prema knjizi i poticanja na čitanje, a to potvrđuje i podatak da je u zadnjih godinu dana knjižnica provela 95 raznih akcija za djecu i odrasle te su izuzetno zadovoljni odazivom sugrađana. Kako bi se što više približili građanima i svojim korisnicima koriste se društvenim mrežama, a u tijeku je projekt "Svaki tjedan knjiga jedna", u kojemu su do sada podijelili 41 knjigu.
- Ovo je jedna u nizu promotivnih akcija za poticanje čitanja koja je odlično prihvaćena. Provodimo ju u suradnji s našim dobavljačima, a dijele se nove knjige. Dovoljno je "lajkati" stranicu, podijeliti objavu javno i označiti četiri prijatelja. Dobitnike izvlačimo aplikacijom - doznajemo od dipl. knjižničarke Kristine Podgornik. Napominje da će se akcija provoditi najmanje do kraja godine, jer je vrlo dobro prihvaćena, što je vidljivo iz komentara, a i objava slika s osvojenim knjigama. Koliko se građanima sviđa ova nagradna igra, ali i ostale aktivnosti putem društvene mreže govori brojka od 4200 pratitelja stranice. Osim što svakoga tjedna poklanjaju knjigu, knjižnica provodi projekte kao što su "Na današnji dan", objavljuju najčitanije naslove u proteklom mjesecu te novosti iz svijeta književnosti. Neizostavna je i radionica za djecu Ljeto u knjižnici, u sklopu koje se svakodnevno organiziraju društvene igre, srijedom je čitanje slikovnica. Predviđeno je održavanje likovnih i kiparskih radionica s modeliranjem žicom te još nekoliko njih za predškolski i školski uzrast kojima se želi potaknuti socioemocionalne kompetencije kroz igru.
- Uvijek želimo biti na raspolaganju cijeloj lokalnoj zajednici, a dodatno nas motivira pozitivna reakcija i poruke pohvale koje nam šalju naši korisnici. Sukladno njihovim željama i potrebama neprestano želimo podizati kvalitetu naših usluga - kaže ravnateljica Anđelka Blažević.
Gradska knjižnica i čitaonica ima 2500 aktivnih članova, ali pretpostavlja se da ima bar 4500 korisnika, koji su članovi obitelji, prijatelji i slično, koristi usluge knjižnice.
Marija Alduk
Radno vrijeme knjižnice
Ponedjeljkom i četvrtkom od 12 do 19, utorkom, srijedom i petkom od 8 do 15, i subotom od 8 do 12 sati
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike