Regija
TANJA KARAKAŠ IZ ORAHOVICE U PROGRAMU ERASMUS+

Upoznavanje mladih iz cijele EU neprocjenjivo
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
ORAHOVICA
Program razmjene mladih Erasmus+ godinama spaja mlade ljude, studente diljem Europe. Ove godine u tom sjajnom međunarodnom programu sudjelovala je i Orahovčanka Tanja Karakaš (23), studentica psihologije na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Tanja je u svojoj razmjeni studenata dva puta bila u britanskoj prijestolnici Londonu.
- Prošle godine u studenome bila sam prvi put dio ovoga programa u Londonu te sam i prije mjesec dana ponovno bila u tom prelijepom gradu. Erasmus ima nekoliko dijelova, a ja sam sudjelovala u jednotjednoj razmjeni mladih. Do informacija o programu došla sam putem interneta, a mnogo su mi pomogle i objave Udruge mladih PAUk Orahovica. Svatko tko želi sudjelovati mora proći selekciju, riješiti neke zadatke i ako zadovoljiš ideš. Na oba putovanja imala sam zasebne teme. Sada je to bio program "Healthy Habits", program vezan uz zdravlje. Sudionici projekta bili su iz Grčke, Litve, Poljske, Rumunjske, UK-a i Hrvatske. Svi skupa bili smo dio radionice o zdravoj prehrani i zdravim navikama općenito, potom sudjelovali u raznim aktivnostima poput rock-climbinga, yoge i potrage za blagom. Zadnja dva dana kampirali smo na jugu Engleske, pješačili 15 kilometara preko klifova Seven Sisters koji su zaista predivni. Biti dio ove priče nešto je neprocjenjivo, upoznaješ vršnjake iz cijele Europe, razmjenjuješ životna i studijska iskustva i to je nešto što bih definitivno svakom studentu preporučila – kaže Tanja te dodaje kako je grupa s kojom je bila cijelo vrijeme djelovala kao jedno.
- Kao grupa jako smo se povezali i već isplanirali neke nove, zajedničke projekte. Jedva čekam novi susret i nove zajedničke projekte.V.G.
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

Najčitanije iz rubrike