Regija
ŽUPAN ANUŠIĆ U POSJETU OPĆINI SEMELJCI

I Županija pomaže energetsku obnovu
Objavljeno 11. srpnja, 2018.
SEMELJCI
Na radnom sastanku osječko-baranjskog župana Ivana Anušića i načelnika Općine Semeljci Grge Lončarevića, održanom u utorak, rečeno je između ostalog da je projekt energetske obnove zgrade Osnovne škole Josipa Kozarca Semeljci vrijedan 3.266.388,42 kune, s tim da ga Osječko-baranjska županija sufinancira s 263.648,73 kuna, a ostalo su nespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Završen je postupak nabave, potpisani su ugovori, a uvođenjem izvođača u posao odmah počinju konkretni radovi, čiji je završetak planiran početkom veljače 2019. godine. Ovo je samo jedna od tema o kojima se razgovaralo, a razmišlja se i o konačnom uređenju bazena, rekonstrukciji ceste u Kolodvorskoj ulici u Semeljcima, gradnji dječjeg vrtića ili nekom drugom od projekata s već pripremljenom dokumentacijom.
- Probleme oko nastavka gradnje sustava odvodnje za Semeljce, Kešince i Koritnu pokušat ćemo riješiti na skorašnjem sastanku s Hrvatskim vodama te ubrzati realizaciju toga, ali i drugih projekata - rekao je župan Anušić.
Načelnik i ostali čelnici Općine očekuju pomoć župana u lobiranju za njihove projekte. Kako ističe Lončarević, velika im je želja sagraditi dječji vrtić, no projekt neuspješno prijavljuju na natječaje, a mladi sve više napuštaju svih pet naselja ove općine. M. Alduk
Igrališta, kanali, izmjera, školstvo...
Na sastanku se raspravljalo i o drugim projektima: od nastavka uređanja dječjih igrališta, rješavanju imovinsko-pravnih odnosa nad školskim objektima, kanalima i cestama, geokatastarskoj izmjeri, obnovi javne rasvjete, preko pohvale što Općina ima vlastitu komunalnu tvrtku s 20 zaposlenih, opremom i odlagalište otpada te već dvije godine provodi selekciju otpada, na čemu već postiže uštede, do rasprave o općem stanju školstva, osobito o problemima zbog postojeće mreže škola i nepomirljivog stava mještana Viškovaca i Semeljaca.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike