Novosti
DORH O TRAGEDIJI U ČEPINU

Istraga o pogibiji radnika i dalje traje
Objavljeno 11. srpnja, 2018.
Gotovo mjesec dana prošlo je od nezapamćene tragedije u Čepinu u Ulici Papuka u kojoj su tijekom čišćenja prepumpne stanice smrtno stradala tri djelatnika - dvojica iz tvrtke Vodovod Osijek te jedan djelatnik čepinske Urednosti. Ipak, istraga koja je pokrenuta odmah nakon nemilog događaja još uvijek nije dala nikakve konkretne rezultate. Naime, dok Policijska uprava osječko-baranjska na upit o fazi istrage odgovara da je Općinsko državno odvjetništvo nadležno za daljnji postupak te upućuju na njega, iz ODO-a odgovaraju kako ne mogu odgovoriti na naš upit.
"Sukladno odredbama članka 206. f Zakona o kaznenom postupku, postupanje tijekom izvida je tajno. U ovoj fazi postupanja stoga ne možemo odgovoriti na vaš upit", stoji u odgovoru Općinskog državnog odvjetništva. U želji da doznamo nešto više obratili smo se i Inspektoratu rada u Osijeku, no dobili smo samo odgovor kako "nadzor inspektora rada započet povodom navedenog događaja još nije okončan pa nalaz ne možemo komentirati prije okončanja nadzora".
Nakon nesreće u kojoj su poginula trojica radnika, jedan je teško ozlijeđen, a jedan je doživio stanje šoka, inspekcija je "češljala" obje tvrtke. Vodovod je izašao s podatcima kako za spornu prepumpnu stanicu on nije nadležan te da za dokazivanje toga ima valjanu dokumentaciju. Javnosti se s drugačijom pričom obratila i čepinska Urednost, no posljednju riječ imat će ipak DORH. M.Mihelić