Ekonomija
U SKLADU S KRETANJIMA NA TRŽIŠTIMA EUROPSKE UNIJE

Dukat je najavio rast otkupnih cijena mlijeka
Objavljeno 11. srpnja, 2018.
Dukat je jučer najavio da će povećati otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka na svom otkupnom području - za mlijeko predano u srpnju za osam lipa po litri, a u rujnu za dodatnih osam lipa, čime će otkupna cijena ukupno porasti za 16 lipa po litri u odnosu prema cijeni za mlijeko predano u lipnju.
Iz Dukata ističu kako je taj najavljeni rast otkupnih cijena svježeg sirovog mlijeka u skladu s kretanjima otkupnih cijena mlijeka na tržištima Europske unije. "Za mlijeko predano u srpnju Dukatovi farmeri bit će plaćeni osam lipa više po litri u odnosu prema prethodnom mjesecu. Drugi val rasta otkupne cijene mlijeka Dukat najavljuje za rujan, kada će Dukat svojim kooperantima za litru mlijeka plaćati dodatnih osam lipa, odnosno 16 lipa više u odnosu prema mlijeku predanom u lipnju", navodi se u priopćenju Dukata.
Također najavljuju ulaganje u razvoj primarne proizvodnje mlijeka na svom otkupnom području u visini od 50 milijuna kuna tijekom 2018. godine te dodatno ulaganje od pet milijuna kuna nepovratnih sredstava za nabavu junica, s ciljem poticanja proizvodnje mlijeka na svom otkupnom području. Iz Dukata u priopćenju pozdravljaju Program potpore proizvođačima radi obnove narušenog potencijala u sektoru govedarstva 2018. - 2020. koji je predstavilo Ministarstvo poljoprivrede. H
Možda ste propustili...

PADA POTRAŽNJA ZA KEMIJSKIM PROIZVODIMA

Njemačka kemijska industrija je na dnu

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora

Najčitanije iz rubrike