Mozaik
VARAŽDINSKI METAL BEND COLD SNAP

Pjesmom “Witness of Your
Sickness” podržali rad udruge
“Veliko srce malom srcu”
Objavljeno 11. srpnja, 2018.

Varaždinski groove metal bend Cold Snap nedavno je objavio spot za pjesmu “Witness of Your Sickness”, u kojoj su pokazali da ne gube iz vida one kojima je pomoć najpotrebnija.
Muzika.hr je porazgovarala s frontmanom benda Janom Kerekešom o motivaciji za spot i radu s udrugom “Veliko srce malom srcu” koja brine o djeci rođenoj sa srčanim manama. Jan je otkrio da je inspiracija za pisanje teksta bila mukotrpna borba njegove bake s rakom. Osjećao se bespomoćno promatrajući osobu s kojom je duboko povezan cijeli život kako leži u bolnici, nastojeći predočiti osjećaj nemoći u iščekivanju dobrih ili loših vijesti. Polagao je veliko povjerenje u doktore i borio se s vlastitim osjećajima, osobito kada bi pomislio na baku: “Mislim da nikad do kraja ne možemo razumjeti poziciju bolesne osobe, možemo se samo truditi i znati da u svakom trenutku dajemo sve od sebe.” Ipak, vjeruje da iz svakog negativnog iskustva izlazimo snažniji, iako zna da ga još mnogo takvih čeka.
“Veliko srce malom srcu” humanitarna je udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece sa srčanim manama. Aktivno rade već 25 godina na razvijanju svijesti o srčanim manama i načinima kojima im se može pomoći. Premda se radi o neizlječivoj bolesti, operacijama se djeci može omogućiti normalan život. Otkrio nam je da je njihova svakodnevica slična onoj zdrave djece, osim što mali junaci moraju oprezno pristupati svakom fizičkom naporu i uvijek biti pod nadzorom svojih roditelja. Jan se s radom udruge upoznao na humanitarnom događaju na kojemu je izvodio predstavu “Krtice”. Do tada nije znao mnogo o stanju djece sa srčanim bolestima, ali je tada upoznao djevojčicu Magdalenu koja je svirala violončelo i Frana koji je recitirao pjesme.
- U jednom usputnom razgovoru saznao sam da su oni zajedno imali 12 operacija. Fran osam operacija na srcu, Magdalena četiri operacije na mozgu. U tom trenutku sam ih pogledao i bili su veseli, zaigrani, puni samopouzdanja i spremni nastupiti za sve kojima je potrebna pomoć, pa čak i za sebe same. U tom trenutku odlučio sam da neću samo odigrati predstavu, nego ću pokušati napraviti i nešto više od toga - rekao je Jan za Muzika.hr i dodao kako je snimanje bilo divno iskustvo za sve te da je pozitivna atmosfera trajala cijeloga dana.
Pozivamo Vas da podržite djelovanje udruge “Veliko srce malom srcu” uplatom ili širenjem dobrog glasa: www.velikosrce-malomsrcu.hr, SWIFT: ZABAHR2X, IBAN: HR1423600001101574313 (1101574313). T.K.

Pozivamo Vas da podržite djelovanje udruge “Veliko srce malom srcu” uplatom ili širenjem dobrog glasa
Možda ste propustili...

STANJE STVARI: PROGRAM ZAGREB DOXA

O kapitalizmu, hrabrim ženama i pustinjacima

PROJEKT VRIJEDAN 900 MILIJUNA DOLARA

Grade veliku plažu na Manhattanu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ADRIJANA BAKOVIĆ OSJEČKA PJEVAČICA

Meni je melodija osobno najvažnija stavka pjesme

2

HRVATSKE KOPRODUKCIJE NA BERLINALEU

Prikazani filmovi “Šavovi” i “Bog postoji, njeno ime je Petrunija”

3

VELIKI TELEVIZIJSKI I RADIJSKI SPEKTAKL - DORA

U Opatiji se bira pjesma za Eurosong 2019. u Izraelu