Sport
ENGLESKI NOVINARI:

Što to imate vi Hrvati?
Objavljeno 11. srpnja, 2018.
Kada su se engleski kolege u Rusiji "otrijeznili" od pomalo neočekivanog uspjeha svoje reprezentacije, počeli su se diviti našoj. Istina, nije ih napustio optimizam, i dalje su uvjereni kako će igrati prvo finale World cupa od 1966. I ne samo to, uvjereni su kako mogu ponoviti tu godinu kada su bili prvaci. Međutim, postaju sve svjesniji kako su parole "dajte nam tu Hrvatsku" bile preuranjene. Razgovarali smo s nekoliko engleskih kolega jučer u press-centru i svi su fascinirani jednom činjencom.
- Što to imate vi Hrvati da ste tako dobri u sportu? - pitao je Adrian s ITV televizije.
Što mu čovjek može odgovoriti osim "nemamo ništa osim talenta i silnog ponosa." I vječnog nezadovljstva učinjenim, to su stvari koje nas guraju naprijed. Međutim, nemojte misliti kako nogometno ludilo trese samo nas.
- Dugo, već jako dugo nije bila takva emotivna atmosfera u odnosu prema reprezentaciji. Ovi su nas dečki vratili u neka vremena ponosa i slave. Možda su zbog toga neki komentatori malo pretjerali i podcijenili Hrvatsku. Ja mislim kako nas čeka užasno zahtjevna, ali i zanimljiva utakmica. Engleska sada pokušava igrati europski nogomet i to je odlično - kaže naš sugovornik.
Sada su odjednom shvatili kako Hrvatska ima najbolji par veznjaka na svijetu, pribojavaju se Perišića, hvale "otkriće" Rebića i čude se Mandžukićevoj energiji. Sada im je sve jasnije kako u polufinalu pred njima stoji jednako, ako ne i kvalitetniji suparnik. No, optimizam, čak i onaj pomalo bolesni, ne napušta ih.
- Kako mislite zaustaviti Kanea? Uništio je Lovrena igrajući za Tottenham - bilo je jedno od pitanja.
Ne brinemo se jer dobio je Lovren mnoge utakmice protiv najboljeg engleskog napadača. Bolje bi im bilo da se brinu kako će oni zaustaviti Luku Modrića koji igra sjajan nogomet.
- To će biti ključna stvar, moram priznati - na kraju će Adrian.
Eto, došli su dečki s Otoka malo k sebi. Kako se utakmica približava, sve im više "dolazi iz guzice u glavu" protiv koga će večeras igrati. D. Keler
Dalibor Dalibor
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini