Sport
ODGODA ODLUKE

Nadzorni odbor prolongiran za kraj tjedna
Objavljeno 11. srpnja, 2018.
Doznali smo kako traje dogovor s nekim dobavljačima oko načina otplate dugovanja te da se spriječi blokada računa

Jučer (utorak) trebao se, prema svim najavama, sastati Nadzorni odbor Cibalije i konačno razriješiti trakavicu koja traje još od nedobivanja licence za Prvu i Drugu ligu. Nakon upućene žalbe komisiji za licenciranje, naime, potvrđeno je prvostupanjsko rješenje pa je Cibalia, zbog nepodmirenja dugova, izbačena u Treću hrvatsku ligu "istok".


Međutim, nije sigurno hoće li Vinkovčani uopće igrati u trećem rangu natjecanja. Trebao je to odlučiti jučer Nadzorni odbor i donijeti odluku hoće li u predstojećoj sezoni ostati trećeligaši, prema odluci HNS-a, ili će se, kako se pričalo kuloarski po Vinkovcima, preseliti u još niži razred natjecanja, odnosno proglasiti stečaj, pa bi po toj sili morali otići u niži amaterski rang. Po tko zna koji put u posljednjih desetak godina Nadzorni odbor opet je svoju sjednicu prolongirao za neko drugo vrijeme. Pokušali smo doznati zbog čega je ona otkazana ili, točnije, nije ni zakazana. Predsjednik Nadzornog odbora nije sazvao sjednicu jer se još pokušava spasiti što se spasiti da. Pokušava se izbjeći najgore, a to je sigurno stečaj. Premda, pitanje je - je li nastup u Trećoj HNL i ostanak svih dugova zapravo dobra stvar? Stoga, važe se što je za klub manje zlo.
Doznali smo iz pouzdanih izvora kako je u pitanju određena novčana svota i dogovor s dobavljačima oko otplate dugovanja na određeno vrijeme te da isti ne blokiraju račun kluba u dogledno vrijeme. Zbog svega toga, nova, odnosno odgođena, sjednica Nadzornog odbora trebala bi se održati do kraja ovog tjedna na kojoj bi se konačno razriješilo pitanje ostanka Cibalije na nogometnoj karti Hrvatske, pa bilo to i kao trećeligaš. U suprotnom, "vinkovačka stara dama" otišla bi u povijest i zatvorile bi se na neko vrijeme korice knjige stare već 99 godina. Proglašavanjem stečaja Grad kao vlasnik kluba konačno bi se riješio utega od 11 milijuna kuna i svega onoga što ide uz većinski vlasnički udio, dok bi ljubitelji nogometa, a posebno Cibalije ili bivšeg Dinama, zauvijek izgubili svojeg ljubimca kojeg su bezrezervno voljeli i živjeli zajedno s njime u lijepim i slavnim vremenima, kao i sada kada je došlo do posljednjeg izdisaja i rastanka od prvoligaške konkurencije. Stečajem bi u povijest otišlo ime Cibalia i više ga kao takvog ne bi mogli koristiti u ovom obliku (možda kao neka izvedenica Cibalia 2018. ili Cibalia 1919., nap. a.), bez obzira na to hoće li se pokrenuti novi klub na zgarištu starog ili će se nekom već postojećem klubu u gradu dati sva postojeća infrastruktura. Grad Vinkovci bi time izgubio sigurno ne samo sportski brend koji je poznat u cijeloj Hrvatskoj, a pogotovo od osamostaljenja naše zemlje. Kako će se ovo klupko rasplesti, samo je znano užem krugu ljudi koji su i najodgovorniji za ovo stanje, ali naravno ne i jedini odgovorni. Problemi Cibalije nisu od jučer. Prošlo je mnogo uprava kako u Cibaliji, tako i u Gradu koje su isto toliki sukrivci. Stoga, ovi posljednji su samo mogli "zatvoriti vrata i pogasiti svjetla." Što će biti, s nestrpljenjem treba čekati sjednicu Nadzornog odbora, pa kada god ona bude održana, morat će se konačno donijeti odluka.
Antun Grgić
IMA LI RUPNIK STRPLJENJA
Jedini koji zasad ima sigurni opciju ostanka u klubu je trener Davor Rupnik. Ima želju i ambiciju stvoriti novu momčad od mladih igrača iz regije i napraviti selekciju od onih sposobnih u dogledno vrijeme igrati i prvoligaški nogomet. Međutim, Nadzorni odbor ne zasjeda. Predsjednika Cibalia još nema, stoga ni Rupnik, koji je već želio započeti selekciju, neće dugo imati strpljenja. Kako smo doznali, neki drugi klubovi izrazili su želju za njegovim angažmanom.
Najčitanije iz rubrike