Sport
SLUŽBENO POTVRĐENO

Ronaldo je novi igrač Juventusa!
Objavljeno 10. srpnja, 2018.
U utorak je dovršen najsenzacionalniji nogometni transfer ovoga ljeta, ali i nekoliko godina unatrag. Portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo napustila je Real Madrid i postala novi igrač torinskog Juventusa! O tom se prijelazu šuška već neko vrijeme, ali mnogi su mislili da su to ipak samo puka novinarska naklapanja, jer čini se nemogućim, gotovo apsurdnim, da "kraljevi" puste svog neokrunjenog kralja. Na kraju se ipak dogodilo. Ronaldo je u transferu navodno vrijednom više od sto milijuna eura postao novi igrač Stare dame.
- Danas, Real Madrid želi izraziti zahvalnost igraču koji je dokazao da je najbolji na svijetu i koji je obilježio jedno od najsvjetlijih poglavlja u povijesti kluba i nogometa. Za Real Madrid Cristiano Ronaldo uvijek će biti veliki simbol i jedinstvena referenca za buduće naraštaje. Real Madrid zauvijek će biti tvoj dom - stoji u priopćenju kluba sa Santiago Bernabeua.
Iako je vrijednost transfera tajna, neslužbeno se doznaje kako je Real pristao na Juventusovu ponudu od 100 milijuna eura koje će Talijani platiti u dvije rate. A Ronaldo je navodno pristao na četverogodišnji ugovor od 30 milijuna eura po sezoni.
Jedan od najboljih nogometaša današnjice, mnogi će reći i najbolji, tako je završio devetogodišnjui eru u Realu koji ga je 2009. godine doveo iz Manchester Uniteda za 94 milijuna eura. U 438 utakmica za madridski klub zabio je čak 451 pogodak, osvojio je dva domaća prvenstva i četiri Lige prvaka, a ukupno je uzeo 16 trofeja.
Iako je mnoge iznenadio odlazak Portugalca sa Santiago Bernabeua gdje je imao status božanstva, nije tajna da je on već duže vrijeme u "tihom ratu" s predsjednikom kluba Florentinom Perezom. Ronaldo je tražio da mu Real ponudi veći ugovor, da ima primanja u razini Lionela Messija u Barceloni ili Neymara u PSG-u, ali ništa osim praznog obećanja nije dobio. U Realu su stalno odgađali povišicu, pa je CR ovoga ljeta izgubio strpljenje i odlučio "sigurno odlazim".
- Sve godine u Real Madridu i u ovom gradu vrlo vjerojatno su najsretnije godine mog života. Osjećam samo veliku zahvalnost za ovaj klub i ovaj grad. Ne mogu im dovoljno zahvaliti na ljubavi koju sam od njih dobio. Ipak, vjerujem da je došlo vrijeme da okrenem novu stranicu u životu i zato sam tražio od kluba da prihvati ovu ponudu - poručio je Ronaldo, koji se nakon ispadanja Portugala sa SP-a u društvu obitelji odmara u grčkom Kalamatu. I. Liović
Najčitanije iz rubrike