Sport
OSIJEK U MOLDAVIJI

Na Petrocub idu s mladim parom stopera
Objavljeno 11. srpnja, 2018.
Zbog izostanka Baraća te igranja Škorića u veznom redu stopere će igrati Lončar i Radeljić

Nogometaši Osijeka danas u jutarnjim satima čarterom su otputovali u Kišinjev, gdje će sutra započeti svoju natjecateljsku sezonu. Bijelo-plavi će u prvom susretu 1. pretkola Europske lige u četvrtak (19 sati) igrati protiv Petrocuba te će pokušati već u Moldaviji riješiti pitanje prolaska.

Na put je trener Zoran Zekić poveo 18 igrača, potrebe za igranjem skrivača nije bilo, pa je već jučer i obznanio početnu jedanaestoricu. Od prve će minute na stadionu Zimbrua krenuti Malenica, Šorša, Radeljić, Lončar, Barišić, Škorić, Mioč, Hajradinović, Bočkaj, Boban i Marić, dok će priliku s klupe čekati Ivušić, Henty, Šimunec, Mudražija, Pušić, Pilj i Lopa. Tako je ipak iz kombinacija otpao Barać, a od ranije je već poznato kako Zekić ne može računati na Grgića, Ejupija i Grezdu.
- To su nedaće s kojima krećemo na put. Ostali su zdravi, svjesni kakva nas utakmica čeka, koliko znači i kako se moramo ponašati. Dobro smo izanalizirali suparnika, pokazali igračima sve njihove kvalite i slabije strane. U srijedu ćemo to još finiširati te se nadam u četvrtak prikazati dobru, kvalitetnu partiju i prema naprijed i prema natrag te se vratiti s pozitivnim rezultatom.
Izostanak Baraća kao i "transfer" Škorića u vezni red znači da će stoperske pozicije pokrivati mladi Radeljić i Lončar. Obojica su bez previše seniorskog iskustva, a iako je priznao kako nije očekivao da će u sezonu krenuti s tim dvojcem, Zekić je izrazio i potpuno povjerenje u njihove mogućnost te vjeruje kako će im i suigrači olakšati posao. A povukao je i paralelu sa sličnom situacijom otprije dvije godine i dolaska Baraća u Gradski vrt.
- Iskreno, nisam očekivao da će stopere igrati Radeljić i Lončar. Tako je kako je, njih su se dvojica pokazala na pripremama i zaslužili su ovo, a očekujem da to povjerenje uzvrate prvo sebi na najbolji mogući način, a i momčadi. Istina je da nisu još uigrani, da su mladi, ali jednom moraju početi igrati. Nemam nikakvog straha, nego apsolutno povjerenje u njih, dat ću im podršku, a također očekujem isto i od momčadi. Mislim da uz potporu veznih Škorića i Mioča te bočnih igrača Šorše i Barišića, koji su naši nositelji kada su zdravi i u formi, ne smije biti nikakvog straha. Znate da je Barać došao iz Šibenika, iz Druge lige. Nitko nije znao za njega, pa je napravio nešto od svoje karijere. Jedna-dvije utakmice na tom nivou jako bi ih podignule i dala obojici snagu za budućnost. Naravno da ne možemo ostati samo na ovim snagama, a kad će se dogoditi neko pojačanje to ćemo vidjeti.
Bijelo-plavi će danas u 19 sati na stadionu Zimbrua odraditi i trening, koji će biti nešto kraći jer će svi zajedno gledati Vatrene u polufinalu SP-a protiv Engleske. G. Roguljić
Najčitanije iz rubrike