Osijek
OBNOVA OSJEČKIH VRTIĆA I JASLICA

Sanirani krovovi, stolarija i fasade, ugrađena nova igrala...
Objavljeno 11. srpnja, 2018.
Iako su zamjerke na opremljenost osječkih dječjih vrtića uvijek brojne, u minuloj pedagoškoj godini, tijekom nekoliko faza, obnavljao se 21 objekt pod kapom Dječjeg vrtića Osijek.
Tako su obnovu krova konačno doživjeli pet vrtića i jaslica - Mak, Ivančica, Maslačak i Jaglenac te Vrapčić koji se tom prilikom konačno riješio i starih i za zdravlje opasnih salonit ploča. Nužne su izmjene dotrajale infrastrukture za grijanje obavljene u donjogradskim vrtićima – Maku i Ivančici te u vrtiću Bambi. Stolarija se pak obnavljala u pet objekata - Vrapčiću, Jelenku, Josipovcu, Sjenčici i Kockici, vanjska rasvjeta u Ivančici i Latici, a obnova fasade u Ivančici i Sunčici. Ulagalo se i u igrala na zelenim površinama vrtića. Tako su četiri nova igrala dobili u Ivančici, a već postojeća, njih devet, popravljena su u Maku, Nevičici, Maslačku, Krijesnici, Vedrim danima i Latici. Također, popravljale su se i bojale ograde, a podcentar Radost dobio je i novu ogradu, te antistresnu podlogu na igralištu. Antistresnu podlogu, ali u atriju objekta dobio je pak vrtić Krijesnica.
Od specifičnih ulaganja, podcentar Pčelica konačno je dočekao ugradnju klimatizacijskog sustava, a podcentar Sunčica izradu rampe za invalide. U podcentru Potočnica sanirana su dvoja velika metalna vrata te je u dvije prostorije obavljena zamjena dotrajalog parketa novim laminatom. U Nevičici su pak srušene i orezane platane.
Svi jaslički i vrtićki objekti u sklopu Dječjeg vrtića Osijek opremljeni su sa ukupno 290 dječjih stolaca te sa ukupno 123 nove garniture didaktičkih igračaka.
U sljedećoj pedagoškoj godini – 2018./2019., planirana su daljnja ulaganja u sve objekte, a ponajviše u one u kojima će biti otvorene nove jasličke skupine formirane u postojećem prostoru sa postojećim kadrom.- Latici, Jelenku i Jaglencu koje zahtijevaju drugačiju infrastrukturu. S time da će se u Latici dodatno uložiti i u prilagodbu dežurne sobe koja zadovoljava potrebe šestosatnog programa za novu skupinu djece za djecu iz Retfale koja se nisu uspjela upisati u “Sunčicu” i “Josipovac”. Također, ulagat će se i u zanavljanje prostora i opreme u objektu “Vedri dani”, gdje će od jeseni u novom prostoru, redovni desetsatni program pohađati djeca od tri i više godina za koju nije bilo mjesta u Bubamari i Latici, a koja imaju oba zaposlena roditelja. Za ovu skupinu Grada Osijek osigurao je dvije nove odgojiteljice. I.Solar
U sljedećoj pedagoškoj godini – 2018./2019., planirana su daljnja ulaganja u sve objekte
Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike