Regija
24. ŽETVENE SVEČANOSTI

U čast najvažnijem poslu u godini
Objavljeno 10. srpnja, 2018.
PETRIJEVCI
U Petrijevcima će se ovog vikenda, 13., 14. i 15. srpnja, održati 24. Petrijevačke žetvene svečanosti, najveća manifestacija izvornog i amaterskog folklornog stvaralaštva u Općini Petrijevci. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Općine, uz potporu brojnih sponzora i uključivanjem udruga i mještana Petrijevaca i Satnice.
Program počinje u petak izložbom fotografija "Obiteljski vremeplov", koja će se održati u predvorju petrijevačke Osnovne škole, a završava bogatim domjenkom sa starinskim jelima i kolačima koje svake godine pripremaju vrijedne Petrijevčanke i Satničanke.
U večernjim satima na maloj pozornici nastupit će TS Žeteoci iz Tenje.
U subotu će na ljetnoj pozornici u večernjim satima nastupiti puhački orkestar DVD-a Petrijevci, Pjevačka sekcija Udruge umirovljenika Petrijevci, KUD "N. Š. Zrinski" Petrijevci, VS Mursella Petrijevci i MPS Satničani Satnica.
Subotnji program svojim će koncertom zaokružiti TS "Cure iz centra" iz Koprivnice.
Glavnina manifestacije održava se u nedjelju, a zbivanja počinju svetom misom s prinošenjem darova u župnoj crkvi svetog Petra i Pavla u Petrijevcima. Od 15 sati za sve posjetitelje bit će pripremljene etnoizložbe na otvorenom u Mlinskoj, Matije Gupca i Ulici Republike. Nakon primanja za predstavnike KUD-ova u prostoru Općine, u 17.30 sati kreće svečani mimohod folklornih skupina petrijevačkim ulicama do ljetne pozornice. Tradicionalna demonstracija starinske žetve - kosidbe održat će se na obližnjem polju u izvedbi domaćina, "Žetelačke skupine" Petrijevci, a na ljetnoj pozornici scenski prikazi žetvenih običaja gostujućih skupina te krunidba "kraljice žetve".
24. Petrijevačke žetvene svečanosti završavaju koncertom TS-a Garavi iz Vođinaca i stalnim gostima ove manifestacije, Did Tunjom i Bać Rokom. L. Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike