Regija
DANI ŽITELJA BUČKE ŽUPE I ISELJENIKA

Revijalna utakmica lijeve i desne strane sela
Objavljeno 11. srpnja, 2018.
BUK
Mjesni odbor Buk, Udruga za sport i rekreaciju "Tomo Perić", NK BSK Buk, KUD Svilenka, a prije svega entuzijasti na čelu s Brankom Polićem organizirali su dvodnevne aktivnosti pod nazivom Dani žitelja bučke župe i iseljenih župljana. Mnoštvo aktivnosti za vikend počelo je 13. Memorijalnim malonogometnim turnirom "Tomo Perić", koji se igra u spomen na poginulog hrvatskog branitelja. Pobijedila je ekipa Helda iz Buka, druga je momčad iz Sesveta, a treći su Sulkovci. Prema Tomi Periću naziv nosi područna osnovna škola, ali i udruga koja se kroz razne aktivnosti trudi da se njegovo ime ne zaboravi.
Drugi su dan na grob Tome Perića vijence položila brojna izaslanstva, među kojima Požeško-slavonska županija predvođena zamjenikom župana Vedranom Neferovićem, zatim Grada Pleternice, u kojemu su bili gradonačelnica Antonija Jozić i saborski zastupnik Franjo Lucić te izaslanstva obitelji poginulih branitelja, Vojarne Požega, Udruge veterana 63. bataljuna iz Požege, udruge Vukovarski veterani i drugih. U župnoj crkvi misu zadušnicu služio je vlč. Siniša Paušić iz Podravskih Podgajaca, koji se u propovijedi oštro osvrnuo na aktualnu vlast i stanje državi. Učenik područne škole David Kresovljak podsjetio je na životni put Tome Perića. Predsjednik Udruge "Tomo Perić", Branko Polić, plakete počasnih članova udruge uručio je Perićevoj majci Janji, predsjedniku Vukovarskih veterana Dejanu Marošičeviću i ravnatelju pleterničke škole Hrvoju Galiću, a Dragan Valenta, predsjednik Udruge veterana 63. bataljuna, uručio je bučkoj udruzi priznanje za suradnju.
Na prostoru malonogometnog igrališta postavljen je sajam OPG-ova i ostalih obrta te udruga s područja Resnika, Svilne, Buka i Kalinića. Kao i uvijek sva naselja bila su ukrašena državnim zastavama na svakom stupu. Održana je i revijalna nogometna utakmica „Lijeva strana sela – protiv desne strane sela“. AGM Kruna
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

Najčitanije iz rubrike