Svijet
AKCIJA DOBRO NAPREDUJE

Iz špilje spašena još četvorica dječaka
Objavljeno 9. srpnja, 2018.
Operacija spašavanja na Tajlandu prekinuta je u ponedjeljak nakon što su još četvorica dječaka spašena, a u špilji su ostala još četvorica s trenerom, prenosi CNN. Tijekom operacije u ponedjeljak koja je počela u 6 sati ujutro prema srednjoeuropskom vremenu vlasti nisu željele davati nikakve informacije. Mediji su prenosili, pozivajući se na očevidce, da su dječaci izvedeni iz špilje jedan po jedan i odvezeni ambulatnim vozilima. Prva četvorica dječaka spašena iz tajlandske špilje u nedjelju dobra su zdravlja i u bolnici su zatražila prženu rižu. Oni su prevezeni u bolnicu Chiang Rai Prachanukroh, udaljenu 70 kilometara.
"Prva četvorica su dobro. Bili su gladni i poželjeli su prženu rižu", kazao je u ponedjeljak novinarima šef spasilaca Narongsak Osottanakorn. I ministar unutarnjih poslova Anupong Paochinda potvrdio je da su dječaci dobra zdravlja. Identitet spašenih dječaka, koji su u bolnici smješteni na poseban odjel, nije objavljen iz poštovanja prema obiteljima onih koji su još u špilji.
Riskantnu operaciju izvlačenja dječaka iz špilje Tham Luang provode specijalizirani ronioci.
Dječaci su zarobljeni od 23. lipnja kada su obilne kiše potopile špilju, a prošlog su ih tjedna pronašli ronioci. Spasioci su odlučili krenuti u opasnu operaciju spašavanja zbog straha da bi razina vode opet mogla porasti. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana