Sport
WIMBLEDON

Donna: Moje pogreške dale su joj vjetar u leđa
Objavljeno 10. srpnja, 2018.
Osječka tenisačica u meču za mjesto u četvrtfinalu ipak nije mogla protiv Njemice Julije Goerges

Donna Vekić nije uspjela prirediti još jedno iznenađenje i otići u četvrtfinale Wimbledona. U prvoj osmini finala i svom prvom meču u drugom tjednu Grand Slama ipak nije mogla protiv 13. tenisačice svijeta, Njemice Julije Goerges, koja je nakon sat i 16 minuta igre slavila sa 6:3, 6:2.

Osječanka je odlično odradila prvi tjedan na travi All England Cluba, počela je senzacionalnom pobjedom nad četvrtom tenisačicom svijeta Sloane Stephens, zatim je sredila Rebeccu Peterson, a onda u 3. kolu i Yaninu Wickmayer. Igrala je fantastično, u tri susreta nije izgubila ni set, a onda je u ponedjeljak morala priznati primat 29-godišnjoj Goerges.

Propuštene šanse

- Ovo je moj najbolji rezultat na Grand Slamu. Malo mi je teško biti pozitivna jer sam razočarana što sam izgubila, ali sam sigurna da ću za par dana kad se emocije slegnu biti sretna i zadovoljna - komentirala je osječka tenisačica.
Donna u osmini finala nije bila na razini svojih ovogodišnjih igara na travi All England Cluba i to je ključ poraza. Iako 6:3, 6:2 djeluje kao uvjerljivo "peglanje" od strane Njemice, nije bilo tako. Osječanka je imala svojih šansi, ali ih za razliku od Goerges nije iskoristila. Imala je čak devet break lopti, ali ni jednu nije pretvorila u uzimanje servisa suparnici. Njemica je pak napravila po dva breaka u svakom setu, što je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Donni je u prethodna tri meča savršeno funkcionirao prvi servis, a to nije bio slučaj u ponedjeljak. A sa slabijom igrom i bez uvjerljivog prvog servisa teško je parirati 13. na svijetu, koja je u šestom pokušaju izborila svoje prvo četvrtfinale na Grand Slam turniru.
Uspješna postaja

- Imala sam dosta prilika koje nisam iskoristila, ali ona je jako dobro igrala i servirala, pa i kad sam došla do šansi, nisam ih uspjela riješiti povoljno za sebe. Te moje neiskorištene break prilike dale su joj vjetar u leđa. Što sam ja više griješila, ona je igrala sve bolje - objasnila je Vekić, pred kojom je sada kratki odmor, a onda slijede pripreme za američku turneju.

Donna je izgubila, ali bila je ovo njezina uspješna londonska avantura. Upisala je trijumf nad TOP 5 igračicom, prvi put igrala je u osmini finala Grand Slama, a ono što je najvažnije, igra je bolja nego lani ili prije dvije godine. U Wimbledonu smo ponovno vidjeli agresivnu i jaku Donnu, kad treba smirenu i koncentriranu. Čini se da joj suradnja s trenerom Beltzom godi, Wimbledon je pokazao da taj dvojac ide uzlaznom putanjom.
Ivana Liović
Porazom Donne Vekić Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnom dijelu Wimbledona
FEDERER BEZ KRIVOG KORAKA
U ženskom dijelu londonskog Grand Slama nastavlja se pomor nositeljica i favoritkinja, pa je Nizozemka Kiki Bertens izbacila jedinu preostalu od prvih deset nositeljica, Čehinju Karolinu Pliškovu (6:3, 7:6). No, zato ništa ne može zaustaviti Rogera Federera koji nastavlja gaziti na svojoj travi, gdje je ostvario još jednu uvjerljivu pobjedu. Branitelj naslova je osminu finala riješio u tri seta i sa 6:0, 7:5, 6:4 pobijedio Francuza Adriana Mannarina. Federer, najbolji igrač kojeg je tenis ikada imao, lovi nevjerojatni deveti wimbledonski naslov pobjednika. Iako mu godine nisu saveznik, u Wimblednu igra kao obično - fenomenalno, jako, moćno i bez pogreške.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike