Sport
BIVŠI VRATAR OSJEČANA O PRVOJ EUROPSKOJ PREPRECI

Zvonimir Mikulić: Nitko u Moldaviji ne vjeruje da Petrocub može proći
Objavljeno 10. srpnja, 2018.

Bivši vratar Osijeka Zvonimir Mikulić i u novoj sezoni čuva vrata moldavskog Sheriffa. S klubom iz Tiraspola lani je osvojio naslov prvaka te zemlje, kada je bio na posudbi, a i sada je na tom putu, jer je vodeći nakon 14 kola.

Mikulić je sada pod ugovorom s najboljim moldavskim klubom, koji vodi Goran Sablić, a ulovili smo ga u Kutaisiju, gdje njegov Sheriff danas gostuje kod gruzijskog prvaka Torpeda u prvom susretu 1. pretkola Lige prvaka. Lani je moldavski prvak ostvario povijesni uspjeh odigravši skupinu Europske lige, gdje su umalo i prezimili, osvojivši devet bodova. Kakve su europske ambicije Sheriffa ove sezone?
- Cilj je minimalno ponoviti prošlogodišnji uspjeh. A najrealnije je to ostvariti kroz skupinu Europske lige, do koje je sada prvacima olakšan put, dok je kroz Ligu prvaka otežan. Vjerujem da smo kvalitetnija momčad od Torpeda, ali ne smijemo ga podcijeniti nego se moramo prisjetiti iskustva s Kukesijem prošle sezone. Tada smo ih u prvom susretu potpuno nadigrali, a zatim smo u uzvratu imali problema te smo prošli tek na pogodak u gostima - prisjetio se Mikulić lanjskog europskog puta, a u tom je susretu on obranio kazneni udarac u završnici susreta za proboj u 3. pretkolo Lige prvaka.
Naravno, bivšu “jedinicu” Osječana kontaktirali smo zbog prvog suparnika bijelo-plavih u kvalifikacijama Europske lige ove sezone, moldavskog Petrocuba. Osijek u četvrtak gostuje u Kišinjevu, a upravo je Petrocub jedini ove sezone uspio nanijeti poraz Sheriffu. Bilo je to prije nepuna dva mjeseca, a u tom susretu Mikulić nije branio, zbog ozljede ramena.
- Igralo se na njihovu stadionu u Hincestiju, gdje je teren lošije kvalitete, ne zalijevaju ga, pa nismo mogli uspostaviti našu uobičajenu igru kojom dominiramo. Zabili su nam gol iz kontranapada, i to je bila jedina šansa kako su nam mogli prijetiti. Dobra stvar za Osijek je da će se igrati u Kišinjevu, na stadionu Zimbrua, gdje je teren ipak bolji, pa Petrocub definitivno neće imati prednost domaćeg terena. Nemaju nikakvog europskog iskustva, uglavnom imaju mlade igrače, a vjerujem da će, kao i sve moldavske momčadi osim Sheriffa, puknuti pod pritiskom međunarodnih susreta.
Jasno je da je Petrocub detaljno “seciran” od strane Osijekove struke, no vrijedi čuti i procjenu njihove kvalitete s još jednog “izvora”.
- Definitivno očekujem da igraju kao i protiv nas, a to znači uglavnom svi iza lopte, većinu vremena. Nisu to loši igrači, trude se, kompaktni su, brane se disciplinirano, ali nitko ne odskače nekom kvalitetom. Mislim da nitko od njih ne bi mogao igrati u Sheriffu ili Osijeku. Po meni su čak lani igrali bolje, sada se više muče u nekim susretima. Nitko u Moldaviji ne vjeruje da mogu proći Osijek. Rekao bih da su svi jednako prosječni, nemaju neku veliku “rupu” u momčadi, ali nitko posebno ne odskače ni po dobrom.
Neupitnu kvalitetu bijelo-plavi moraju potvrditi i na terenu, a Mikulić vjeruje da uz pravi pristup Osijek može već u prvom susretu riješiti pitanje prolaska.
- Prolazak uopće nije upitan, a trebao bi Osijek sve brige riješiti već u Kišinjevu. Ali, naravno, ne smije si dopustiti komotan pristup susretu. Od deset susreta Osijek bi sigurno dobio u “devet i pol”, ali to je nogomet, možeš primiti neki slučajni gol iz prekida, a na drugoj se strani ispromašivati pa si u problemima. Zato se Osijek mora nametnuti od starta i ne dopustiti Petrocubu ni najmanju nadu i priliku za iznenađenje - procijenio je bivši vratar bijelo-plavih. G. Roguljić
Prate Osijek zbog Zekića
U Sheriffu rezultate i igre Osijeka ne prati samo Mikulić nego i mnogi drugi. Trener bijelo-plavih ostao je u dobrom sjećanju, što je potvrdio i sam Mikulić.

- Vole ga ovdje i zato su najviše zbog njega pratili i prate i dalje rezultate Osijeka. Ovdje ima i puno prijatelja, a posebno su “odjeknule” pobjede nad PSV-om prošlog ljeta.
Možda ste propustili...

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike