Sport
VUKOJEVIĆ IZBAČEN IZ STOŽERA

Ne želim biti teret reprezentaciji
Objavljeno 9. srpnja, 2018.
Hrvatski nogometni savez izbacio je Ognjena Vukojevića iz stožera hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji zbog spornog videa u kojem zajedno s Domagojem Vidom uzvikuje poruke podrške Ukrajincima. Vukojević i Vida su nakon susreta Hrvatske i Rusije na društvenim mrežama objavili video koji je izazvao diplomatski incident i navukao bijes Rusa na Hrvatsku U poruci Vida, koji je četiri godine igrao za kijevski Dynamo, viče "Slava Ukrajini," a Vukojević, koji je također igrao u Ukrajini, a sada je skaut kijevskog Dynama, u poruci je dodao: "Ovo je pobjeda za Dynamo i za Ukrajinu". Nakon reakcije Rusa i FIFA-e obojica su poslali riječi isprike uz objašnjenje kako nikoga nisu htjeli uvrijediti. No Vukojević je ipak platio "ceh" i napušta reprezentaciju uoči polufinala s Engleskom.

- HNS je odlučio razriješiti Vukojevića funkcije u stožeru hrvatske reprezentacije, gdje je obavljao ulogu opservatora te mu je povučena momčadska akreditacija za SP. Ovim se putem ispričavamo ruskoj javnosti za postupak člana stožera, poručili su iz HNS-a.

Vukojević je pak naglasio kako poštuje odluku vodstva HNS-a.

- Ne bih želio biti teret reprezentaciji uoči važnog polufinalnog susreta. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, Dynamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na SP-u. No, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati, poručio je Vukojević.
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike