Osijek
UDRUGA PLANTAŽA ULJEPŠALA PARK KRALJA DRŽISLAVA

Oslikali klupe i u ružičnjaku
Objavljeno 9. srpnja, 2018.
Zahvaljujući angažmanu akademskih umjetnica Tamare Meščić, Marije Vidaković-Tulić i Doris Despot, a u organizaciji osječke udruge PLANTaža, grad Osijek dobio je još jedan park s umjetnički oslikanim klupama. Nakon što su ukrasili klupe u parku Oscara Nemona i na Vijencu Jakova Gotovca, mladi su osječki umjetnici učinisu to i u ružičnjaku u Parku kralja Držislava.
Tim povodom u subotu su članovi spomenute udruge, uz potporu Plesnog Studia Shine, organizirali druženje za sve zainteresirane građane te ujedno, uz prigodne slastice i sok, obilježili rođendan ponajvećeg hrvatskog književnika Miroslava Krleže, čiji se spomenik nalazi u neposrednoj blizini ružičnjaka.
Djevojke su u skladu s lokacijom na klupama istaknule cvjetne motive u prirodnim bojama te sada svaka klupa nosi originalni umjetnički potpis, čime se na neobičan i originalan način promiče umjetnost. Cijeli je projekt prepoznala i podržala Erste banka, tvrtka Unikom i Grad Osijek, a valja istaknuti kako ovo nije prva takva akcija PLANTaže.
Osim oslikavanja gradskih klupa, u čemu je do sada sudjelovalo petnaestak akademskih umjetnika, udruga iza koje je četverogodišnje djelovanje radi i na brojnim drugim projektima koje Osijek čine ljepšim i ugodnijim za život. "Područje našeg djelovanja promicanje je ekologije, održivog načina života, umjetnosti i kreativnosti. Organiziramo i građanima već dobro poznati ReArt festival koji kroz susrete i razmjenu raznih tipova umjetnika i kreativaca stvara platformu za umjetnost te približava publiku umjetnicima. Tu je i projekt Papergirl, koji na neobičan, inovativan i uzbudljiv način spaja umjetnost i javnost", rekla je Darija Gabrić iz udruge PLANTaža te istaknula još jedan zanimljiv projekt:
"Započeli smo s projektom Osječke knedle koja je odnedavno u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo registrirana jamstvenim žigom, čime je započet dugotrajan posao promocije i zaštite novog osječkog gastronomskog branda – kolača isključivo ručno rađenog i specifičnog za područje Osijeka i Osječko-baranjske županije", dodaje Gabrić. I. Alilović
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike