Crna kronika
ZABIO SE AUTOMOBILOM U AUTOBUS

Djeca od 3 i 8 godina ozlijeđena u sudaru
Objavljeno 9. srpnja, 2018.
STARO PETROVO SELO
Dvoje djece, u dobi od 3 i 8 godina, ozlijeđeno je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 5.25 na autocesti A3 kod Starog Petrovog Sela.
- Policija je očevidom utvrdila da je 34-godišnjak upravljajući automobilom, švicarskih registracija, zbog nedržanja potrebnog sigurnosnog razmaka, udario u stražnji dio autobusa, bosansko-hercegovačkih registracija, kojim je upravljao 43-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći ozlijeđeno je dvoje djece iz automobila. Djevojčica u dobi od 8 teško je ozlijeđena, a 3-godišnji dječak lakše je ozlijeđen. Oboje su nakon liječničke pomoći u bolnici u Novoj Gradiški pušteni kući - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.
Policajci protiv 34-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog "izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu", a 43-godišnjem vozaču autobusa naplatili su novčanu kaznu zbog nepropisne brzine.U protekle dvije godine 10-ero djece smrtno je stradalo u prometnim nesrećama na hrvatskim cestama. Prošle godine osam, a u 2016. godini dvoje. Čak petero djece koja su tijekom 2017. godine poginula bili su putnici u vozilima. Dvoje su bili pješaci, a jedno je vozilo bicikl. Dvoje djece koja su smrtno stradala u 2016. godini bila su putnici u vozilima. Još 237 djece u prošle je dvije godine ozlijeđeno teško i 1712 lakše. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike