Mozaik
NAJVEĆI OPEN AIR FESTIVAL U HRVATSKOJ

U Splitu privedeno 305
osoba, Ultra se seli na otoke
Objavljeno 9. srpnja, 2018.
U prva tri dana je oko 150.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta pratilo bogat program na ukupno šest pozornica

Treći dan splitskog Ultra Europe festivala završio je u ponedjeljak ujutro u 5 sati, zbog zlouporabe droga policija je privela 127 hrvatskih i stranih državljana, jedan je Britanac ozlijeđen i zadržan na liječenju u splitskom KBC-u, a program Ultre nastavlja se do srijede na Braču, Hvaru i Visu.

U masi partijanera bilo je mnogo zastava Velike Britanije, Australije, Norveške, Novog Zelanda, Njemačke, Španjolske, SAD- a, Austrije i Slovenije, no i ostalih država svijeta. U splitskoj policiji kažu kako prije, u vrijeme i nakon trećeg dana festivala nisu zabilježena veća narušavanja javnog reda i mira ni oštećenja imovine. Pri padu na poljudskom stadionu ozlijeđen je 23-godišnji Britanac te je zadržan na liječenju, ali u tom slučaju nema elemenata kaznenog djela. Neslužbeno se doznaje kako je mladić pao na leđa i zadobio frakturu kralješka.
- Ova tri dana prošla su bez ikakvih većih sigurnosnih događaja. Ultra se nastavlja na otocima i za policiju još traje, iako su ova tri splitska dana najintenzivnija - kratko je za Hinu kazala Antonela Lolić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.
Tijekom tri dana Ultre u Splitu ukupno je privedeno 305 osoba zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, deset ih je kazneno prijavljeno zbog droge, a troje zbog imovinskih kaznenih djela. Policajci iz Odjela za droge u petak su kod 28-godišnjaka pronašli 49 kilograma marihuane koja je bila zapakirana u 47 PVC vrećica. Liječnički timovi hitne medicinske pomoći također su imali manje posla negoli se očekivalo, a uglavnom se radilo o prekomjernom uživanju alkohola, prijelomima, porezotinama i uganućima, a vatrogasci, osim gašenja vatre u kontejnerima oko stadiona, nisu imali drugih aktivnosti.
Na Ultru su stigli i franjevci iz Zagreba, koji su partijanerima dijelili vodu. Na Poljudu su bili i djelatnici Nastavnog zavoda i Udruge Hepatos koji su provodili testiranje na Hepatitis C.
Ultra Europe festival, koji je ove godine po broju posjetitelja premašio pet prethodnih, nakon tri večeri na splitskom stadionu Poljudu, sljedeća tri dana - u ponedjeljak, utorak i srijedu - nastavio se na otocima Braču, Hvaru i Visu.
U prva tri dana okupio je 150.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta. Na šest pozornica raspoređenih na stadionu i oko njega, zabavljalo ih je na desetke DJ-eva među kojima i Carl Cox, Afrojack, Alesso, Jamie Jones, Loco Dice, Marco Carola, Seth Troxler, Nic Fanciulli i brojni drugi. Ulazi na stadion sva su se tri dana otvarali u 19 sati, mladi iz svih dijelova svijeta su mogli partijati sve do zore, točnije do 5 sati do kada je trajao bogat program. Oko stadiona je bila uspostavljena posebna regulacija prometa, pa su tako prolaz kroz ulice oko stadiona imala samo vozila hitnih službi, stanara, taksija i vozila sa službenom akreditacijom.
Ovogodišnjim Ultra Europe festivalom iznimno je zadovoljan bio i ministar turizma Gari Cappelli, koji je u subotu navečer također bio festivalu u društvu sina, te dogradonačelnika Splita Nine Vele, župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana. Organizator Ultre Joe Bašić se novinarima pohvalio da su prvu večer festivala oborili rekord broja posjetitelja, a mali broj prijava i šteta. Regatom na Zlatnom ratu u Bolu Ultra se nastavila na Braču, u utorak se seli na Hvaru u Hotelu Amfora i u Carpe Diem beach clubu, a završava u srijedu na Visu u Fort Georgeu. Hina
prve večeri
OBOREN REKORD BROJA POSJETITELJA
U utorak se seli na Hvaru u Hotelu Amfora i u Carpe Diem beach clubu, a završava u srijedu na Visu
Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike