Sport
ENGLEZIMA DAN ODMORA

Vratiti ih kući
Objavljeno 9. srpnja, 2018.
Uživali su engleski nogometaši jučer u slobodnom danu. Zaslužili su opuštanje, nakon što su izbacili Švedsku i prošli u polufinale SP-a. Igrači su vrijeme kratili u bazenu i sauni, lagano se razgibavali uz vježbe yoge, ali od danas će im sve misli biti okrenute srijedi navečer i utakmici s Hrvatima. Raspoloženje Tri lava raste iz dana u dan, a u naredna će tri dana narasti do neba, jer Engleska vjeruje da je nakon 32 godine napokon stiglo njihovo vrijeme. Gordi Albion u Rusiji igra svoje 14. SP, a ovo je tek treći puta da se probio među četiri najbolje reprezentacije. (Pre)malo od zemlje koja je izmislila ovu igru, ali izabranici Garetha Southgatea vratili su nadu, koja tinja od 1966. kada su osvojili svoj jedini naslov. U lijepom sjećanju im je i 1990., tada su završili na utješnom četvrtom mjestu, a mi im ovim putem jedino možemo poželjeti neka sada završe - treći.
Navijači luduju, složni su svi u jednom, a to je da se "nogomet vraća kući". Tiskovine na Otoku smatraju da je dobro što su u polufinalu izbjegli domaćina, te da je Hrvatska u ovoj situaciji poželjniji suparnik. Ne znamo da li tako razmišljaju u engleskom taboru, ali sumnjamo da im je za plasman u veliki finale draže igrati protiv kvalitetnije momčadi, jer Hrvatska to i jest. No i prije nego što saznali s kime će se sučeliti u Moskvi, prvi strijelac prvenstva, Harry Kane naglasio je da mu je to potpuno svejedno, jer on i njegovi suigrači idu do kraja. Stoga su sada kod njih aktualnije teme poput dresova u kojima će istrčati na Lužnjiki. A zna se već da će igrati u bijelim dresovima, a ne u crvenoj opremi u kojoj nisu izgubili već 17 utakmica.
Svi imaju pravo na optimizam, posebno kada na ovakom turniru dođeš do završnog tjedna, ali kada krenu s analizama i pravom pripremom, sigurni smo da će Kane, Lingard, Pickford, Henderson i ostali biti itekako svjesni s kim imaju posla. Znaju oni dobro što mogu Modrić, Rakitić i društvo. Stoga je pravo vrijeme je da ih se spusti na zemlju. N. Benčina
Možda ste propustili...

“MURSAŠI” SE OPROSTILI

Bez preokreta u uzvratu u Nedelišću

"SMJENA GENERACIJA" ČETVRTOG DANA EPSO-A

Kreće bogat seniorski program