Sport
STIPE MIOČIĆ PREDAO NASLOV PRVAKA

Gubiti nije zabavno, ali idemo dalje
Objavljeno 8. srpnja, 2018.

Amerikanac hrvatskog podrijetla Stipe Miočić nije uspio obraniti pojas UFC-ova prvaka u teškoj kategoriji. Na UFC 226 eventu u Las Vegasu poražen je od Daniela Cormiera, prvaka u poluteškoj kategoriji.

Bila je to borba koju su obojica počela razmjenom teških udaraca, a onda, 27 sekundi prije kraja prve runde, Cormier je laktom pogodio Miočića u bradu i dovršio ga na podu, a sudac je vrlo brzo prekinuo borbu, ne dopustivši da se naš borac teže ozlijedi. Cormier je slavio u Las Vegasu i postao tek drugi borac u UFC-u, nakon Conora McGregora, koji ima titule u dvije težinske kategorije istodobno.
- Gubiti nije zabavno i osjećaj je pravo sr.... No, ja na to gledam na drugi način. Odlazim kući mojoj supruzi i djetetu koje mi dolazi. Tako da postoje ljepše stvari u životu od ovoga. Želim se vratiti i revanširati za ovaj poraz, no danas je Cormierov dan i svaka mu čast - kazao je Stipe, koji je i nakon teškog poraza ostao velik. Nije tražio alibi i opravdanja, čestitao je suparniku i priznao tko je bolji. Bio je razočaran, ali i dalje pozitivan.
Cormier ga je srušio na pod prije kraja prve runde, a to je bio i kraj meča.
- Imao sam osjećaj da vodim i da idem prema pobjedi. Nekoliko puta sam ga dobro pogodio i odveo sam ga sve do ograde kaveza. Pogodio je i on dobrih udaraca, ali ja sam pogađao uistinu odlično. Razmjenjivali smo udarce i on me pogodio. To je to, sve je to dio ove igre, posebno u teškoj kategoriji. Bio sam opušten, upustio sam se u to, on je povukao udarac iz jako čudnog kuta, ali to je bilo to. Za mene je borba bila završena. Stvar je zapravo vrlo jednostavna, on je večeras bio bolji borac - poentirao je Miočić, koji je ostao najuspješniji teškaš u UFC povijesti. Njegove tri uspješne obrane naslova ostaju rekord u teškoj kategoriji.
Pitali su novinari Stipu je li nakon rušenja na pod ostao bez svijesti ili je pak bio potpuno svjestan što ga je snašlo.
- Osjetio sam udarce, odjednom sam vidio suca iznad sebe i pitao sam se što on tu radi. No bio je to definitivno dobar prekid.
Sad slijedi povratak kući i svakodnevnim obvezama, a obitelj Miočić je u sretnom očekivanju jer supruga Ryan Marie uskoro treba roditi. Vratit će se Stipe u ring, ali za sada o sljedećoj borbi uopće ne razmišlja.
- Idem kući i to je jedino što me zanima. Naravno da želim revanš, to se podrazumijeva, ali sada ću uživati u životu s obitelji. Ne znam kada ću se vratiti, kada ću biti spreman početi trenirati ni što želim. Želim samo otići kući i odmoriti se - poručio je Stipe Miočić i svojim ponašanjem nakon teškog poraza pokazao koliko je velik borac. U ringu i izvan njega. I. Liović

Bio je ovo Cormierov dan i svaka mu čast - kazao je Stipe, koji je i nakon teškog poraza ostao velik
Najčitanije iz rubrike