Zdravlje
TJELOVJEŽBOM DO ZDRAVLJA

Koji je stil plivanja za vas
Objavljeno 9. srpnja, 2018.
Modificirano prsno plivanje bez uranjanja glave u vodu najbolji je stil za početnike. No, kada se izvodi pravilno, to je stil koji iziskuje najviše koordinacije jer gornji i donji dio tijela moraju biti sinkronizirani. Ipak, ovaj stil ne izvodi se velikom brzinom pa je dobar za ukupnu izgradnju snage i dobra je kardiovaskularna vježba.
Kraul je najbolji stil za one koji vole brzo plivanje, jer izvlači najviše snage iz svakog pokreta. S obzirom na to da zahtijeva brze i opsežne pokrete ruku od iznad glave pa sve do donjeg dijela tijela, koristit ćete maksimalan potencijal svojih mišića. To će povećati njihovu snagu i brzinu.
Leđno plivanje je stil koji će poslužiti kao dobar oporavak nakon napornih treninga u teretani ili nakon ljetnog “tesanja” figure. Važno je da objema rukama radite jednakom snagom. Dok plivate, ne vidite kamo se krećete i, ako jednom rukom činite jači potisak, to će vas zanositi u jednu stranu i krivudat ćete po površini vode. To je terapeutska tehnika koja se preporučuje osobama s ozljedama leđa.
Leptir je na glasu kao najteži i najintenzivniji stil plivanja, koji je teško svladati. No ako ga svladate, imate razloga za veselje, jer on izgara najviše masnoća i znatno ubrzava metabolizam. Dobro ga je kombinirati u intervalnom treningu. T.K.
Možda ste propustili...

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

ORGANIZAM SE PRIRODNO POČINJE REGENERIRATI

U proljeće se javlja svjež nalet energije

Najčitanije iz rubrike