Regija
EUHARISTIJSKO SLAVLJE U POŽEŠKOJ KATEDRALI

21. obljetnica utemeljenja Požeške biskupije
Objavljeno 8. srpnja, 2018.
POŽEGA
Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u požeškoj katedrali zahvalno euharistijsko slavlje prigodom 21. obljetnice utemeljenja Požeške biskupije i imenovanja njezina prvog biskupa. Koncelebrirali su Josip Krpeljević, generalni vikar, Ivica Žuljević, prepošt Stolnog kaptola i katedralni župnik, kanonici, svećenici iz središnjih biskupijskih ustanova i iz župa grada Požege i drugih dijelova Biskupije te šestorica pitomaca Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu na čelu s Krunoslavom Siroglavićem, koji su završili prvu godinu postdiplomskih studija.
Na slavlju su sudjelovali vjeroučitelji i vjeroučiteljice te odgojiteljice u vjeri koji su minulih dana pod vodstvom isusovca Ivana Matića imali duhovne vježbe u Velikoj i gradonačelnik Darko Puljašić sa suradnicima.
Na početku misnog slavlja biskup je nazočnima čestitao 21. obljetnicu utemeljenja Biskupije, rekavši da želimo Bogu zahvaliti za sve darove koje primamo po našoj Biskupiji. Pozvao je sudionike slavlja da se prisjete onoga što je papa Ivan Pavao II., utemeljitelj Požeške biskupije, na današnji dan prije 21 godinu odlučio. Nakon pričesti nazočni su otpjevali "Tebe Boga hvalimo", biskup je izmolio molitvu za Biskupiju. Potom je generalni vikar Krpeljević biskupu čestitao 21. obljetnicu utemeljenja Biskupije i njegova imenovanja njezinim prvim biskupom. Zahvalivši nazočnima za sudjelovanje na slavlju i udijelivši završni blagoslov, biskup je zajedno sa svećenicima sišao u kriptu katedrale i ondje u kapeli sv. Ivana Pavla II. uputio molitvu utemeljitelju Biskupije. Slavlje je pjevanjem uveličao katedralni zbor kojim je ravnao Mario Večerić, katedralni orguljaš i zborovođa. AGM Kruna
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike