Regija
SVJETSKI POZNATI BLOGERI U BARANJI

Oduševili ih kulen, šaran i - Kopački rit
Objavljeno 9. srpnja, 2018.
Posjetili Kopački rit, Ivicu i Maricu, Baranjsku kuću, Vinariju Josić, oljoprivredno gospodarstvo Matijević i druga odredišta
KARANAC

Nakon što su u petak boravili u Osijeku, gdje su razgledali znamenitosti te kušali vrhunska vina i piva, svjetski poznati blogeri i influenceri iz Njemačke, Poljske, Velike Britanije, Švedske, Belgije, Nizozemske i Japana u subotu su posjetili Baranju.

Njihov boravak u Hrvatskoj, podsjetimo, u sklopu je posebnog promotivnog projekta Hrvatske turističke zajednice, "VisitSlavonia, ShareSlavonia" koji će se na društvenim mrežama provoditi pod hashtagom #VisitSlavonia i #ShareSlavonia. Riječ je o promociji fokusiranoj na blogove i društvene mreže Facebook, Instagram i Twitter na kojima će osvanuti turistički lokaliteti, običaji i delicije koje će, boraveći u Slavoniji i Baranji, doživjeti ovi poznati svjetski blogeri i influenceri s ključnih emitivnih tržišta. A da iz Baranje odu prepuni dojmova, pobrinuli su se domaćini njihovih subotnjih odredišta te djelatnici Turističke zajednice Baranje koji su im bili na raspolaganju gotovo cijelog dana. U objektivima njihovih fotoaparata završili su prekrasni kadrovi flore i faune baranjskog bisera prirode Kopačkog rita, interijer smještajnog kapaciteta Ivica i Marica, zanimljivi kadrovi iz Baranjske kuće…
- Osim spomenutih, sigurno su im se svidjele i ostale destinacije gdje smo ih poveli, poput restorana i Vinarije Josić, batinskog spomenika, Obiteljskog poljoprivrenod gospodarstva Matijević u Suzi, golf-terena u Popovcu ili lovišta OPG-a Seleši, gdje su došli nešto prije ponoći, nakon utakmice između Hrvatske i Rusije - priča Matej Perkušić, direktor Turističke zajednice Baranje, naglašavajući kako su kadrove sa spomenutih mjesta u istom trenutku vidjeli milijuni ljudi iz cijeloga svijeta. Toliko posjeta na tjednoj bazi, naime, ostvaruju ovi blogeri i influenceri. Wojciech Tylu iz Poljske, primjerice, koji zajedno sa suprugom uređuje blog CroLove, posvećen Hrvatskoj, ostvaruje 150.000 posjeta tjedno, objave Jessice Henze iz Njemačke tjedno pregleda više od 250.000 ljudi, a na Instagramu ju prati gotovo 140.000 fanova. Dodatnoj promociji Slavonije i Baranje u dalekom Japanu sigurno će pridonijeti Yuya Matsuo, koji je nekoliko puta već boravio u Hrvatskoj i u koju se rado vraća. Yuya ima velik broj pratitelja na društvenim mrežama Instagram, Twitter i Facebook, a ujedno se bavi i fotografijom… Osim prekrasnih fotografija, zasigurno će riječima pokušati dočarati ono što su im osjetila nepca, bilo da je riječ o autohtonim baranjskim delicijama, poput kulena, šarana na rašljama, čobanca, čvaraka i sličnima, odnosno vrhunskim vinima i rakijama.
Kako ističe Kristijan Stančić, direktor Hrvatske turističke zajednice, želja im je svijetu približiti hrvatsku kontinentalnu ponudu, posebno Slavoniju i Baranju koja, kaže on, posjeduje velik potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma.
Ivica Getto
Jučer blogeri posjetili i Vinkovcima
Blogeri su jučer posjetili Vinkovce. U restoranu Orion blogeri su uz pomoć slastičarke Gordane Vidović od tičino mase modelirali repliku posude Orion, a potom se prošetali gradom, skoknuli do Nijemaca i prirodnog rezervata uz Bosut i Spačvu. Martina Matković, direktorica TZ Vinkovaca, zahvalna je HTZ-u što je organizirao ovaj posjet, dok je Rujana Bušić Srpak, direktorica županijske TZ, podsjetila kako je srž posjeta destinacijama Vukovar - Vučedol - Ilok, ali su u program uvršteni Vinkovci zbog kulturnog i povijesnog značenja.M.F.
Riječ je o promociji fokusiranoj na blogove i društvene mreže - Facebook, Instagram i Twitter
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike