Mozaik
ULTRA EUROPE U SPLITU

Poljudom su zavladali
potpuni delirij i party ludilo
nakon utakmice protiv Rusije
Objavljeno 8. srpnja, 2018.

Iako je bilo teško zamisliti da nakon rekordnog prvog festivalskog dana i nevjerojatne atmosfere može biti bolje, drugi festivalski dan podigao je ljestvicu još više.

Potpuni delirij i party ludilo zavladali su Poljudom nakon neizvjesne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji, a vatreni nogometni navijači i ultranauti iz više od 140 zemalja svijeta ujedinili su se u slavlju i poslali u svijet najljepšu moguću poruku – ljubav, glazba i sport brišu sve razlike među ljudima! Recept za najbolji party na svijetu u subotu navečer bio je jednostavan – odjenuti dres svoje nogometne reprezentacije, nabaciti osmijeh na lice, raširiti zastavu svoje države i pripremiti se za ples do zore! Najveseliji su naravno bili brojni hrvatski navijači kojima su najveće DJ zvijezde današnjice čestitale na plasmanu u polufinale.
Dugačka više od 70 metara, s još više LED ekrana i s opremom koja je pristigla iz cijele Europe, te s još boljom i atraktivnijom rasvjetom, glavna je pozornica Ultre ponovno oduzimala dah. Kada se ovaj produkcijski div odjenuo u crveno-bijele "kockice", zavladalo je potpuno ludilo. Brojni su nogometni navijači slavili uspjehe svojih nacionalnih timova, a poznate hrvatske "kockice" zarazile su i jučerašnje izvođače. Tako se trojac Cheat Codes pojavio u dresu hrvatske reprezentacije te započeo odličan live set uz poklon našim nogometašima. "Kockasti" su dres odjenuli i The Chainsmokersi, a vatreni nastup obilježili su hitovi, zavidna energija i karizma koju ima ovaj megauspješni dvojac. Uz spektakularni vatromet i nastup jedne od najveće zvijezde današnjice Hardwella završila je još jedna uzbudljiva noć na festivalu ULTRA Europe. Vatreno je bilo i na pozornici RESISTANCE, koja okuplja obožavatelje techno, minimal i deep house glazbe. Jon Rundel, Marco Carola i Carl Cox bili su najtraženiji izvođači, a koliko je “Resistance“ pokret zarazio svijet govori i podatak da je ispred ove pozornice bio red dug nekoliko desetaka metara. Arcadia Afterburner pozornica drugi dan predstavila je Marla, Cosmic Gate, Bena Nickyja i Blastoyz.
U nedjelju navečer na glavnu poljudsku pozornicu stigli su Steve Aoki, Alesso, David Guetta te tajanstveni i maskirani Marshmello. Čast da zatvori šesto izdanje splitskog dijela festivala pripala je kralju Arminu van Buurenu, uz koje su posjetitelji još jednom dočekali zoru. RESISTANCE je predstavio uzbudljivu noć u takozvanu B2B svirku, a između ostalih su nastupili i Nic Fanciulli, Seth Troxler, Loco Dice i The Martinez Brothers. Kako su u nedjelju ujutro izvijestili iz splitske policije, prije, za vrijeme i nakon održavanja drugog dana festivala Ultra Europe 2018 na stadionu Poljud, kao i prvoga dana, nisu zabilježeni veći sigurnosni događaji u smislu narušavanja javnog reda i mira, ozljeđivanja sudionika festivala niti oštećenja imovine. Policija je privela ukupno 76 osoba. T.Kvorka
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike